6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kahraman emekliye komik maaş

Kütahya’da, Trakya Birlik Kooperatifi’ne ait 10 milyar 400 milyon lirayı çalan hırsızın hayatını tehlikeye atarak yakalanmasını sağlayan SSK emeklisi Hamdi Özçiftçi, 3 paket makarna, 250 gram çay ve 2 kilo sıvı yağla ödüllendirildi.

Kütahyalı Hamdi Özçiftçi (49) ilginç olayı şöyle anlattı:
"Geçtiğimiz günlerde Gazikemal Mahallesi’ndeki evimden çıkıp çarşıya gidiyordum. Ana caddede park yeri bulamayan araçlar bizim sokağa park ediyorlar. 2 araç yan yana park edince arkadan gelen Trakya Birlik Kooperatifi’ne ait araç park edemedi. Sonradan öğrendiğime göre şoför ana caddede bulunan Ziraat Bankası’na 10 milyar 400 milyonu yatırmak amacıyla gelmiş. Bunun üzerine şoför aracından inerek usulüne park etmeyen araç şoförlerini aramak için pikabın kapılarını açık bırakarak uzaklaşmış. Tam bu esnada pikabın açık camına uzanıp, içeriden bir poşet alan bir şahıs gördüm. Şahıs beni görünce kaçmaya başladı. Bende peşinden koştum. Hırsız çok hızlı koşuyordu. Bu arada arkasına dönüp ’peşimi bırak yoksa fena olursun’ diye beni tehdit etti. Tehditlere aldırış etmedim ama silahlı olabileceğini düşünerek, hemen cep telefonumdan 155’i aradım. Durumu, olayı ve yerimizi anlattım. Çok geçmeden polisler yetişti. Bizde saçı bitmedik yetimin hakkı olan 10 milyar 400 milyonu kurtarmanın sevincini yaşadı" dedi.

Kendisine ödül olarak kuru gıda yardımında bulunulmasına tepki gösteren Hamdi Özçiftçi, "Aradan birkaç hafta geçtikten sonra bana bir teşekkür mektubu ve 3 paket makarna, 250 gram çay ve 2 kilo ayçiçek yağı geldi. Ben hayatımı tehlikeye atarak Trakya Birliğin 10 milyar 400 milyonunu kurtardım. Bana ödül olarak makarna veriyorlar. Hiç vermeseler bu kadar bozulmazdım" diye konuştu.

Özçiftçi, hırsızlık suçundan gözaltına alınan şahsın akıbetiyle ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını sözlerine ekledi.

KÜTAHYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 12:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?