7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kalkınma köyden başlar!

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ŞÜKRÜ NAZLI:

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada, kalkınmanın köylerden geçtiğini söyledi.

İl Genel Meclisi'nin, köylerin problemlerini yerinde dinleme ve tesbit etme amaçlı yapılan Bölge Muhtarlar Toplantısı'nın 9.'su merkezin en büyük köyü olan Sırören'de gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Genel Meclisi Başkaın Şümrü Nazlı'nın yanı sıra meclis üyeleri Musa Yılmaz, Remzi Günay, Seyit Ömer Durmuş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdullah Aatever ile yönetim kurulu üyesi Mustafa Yücel ve 11 köyün muhtarları katıldı.

Toplanda bir konuşma yapan Şükrü Nazlı, "Ülkezin kalkınma yöründeki çalışmarı daha iş başına gelmeden planlayan AK Parti, iş başna geldikten sonra bu yöndeki kararlığını yaptığı çalışmalarla ortaya koymuştur. Yapılan yasal düzenlemelerle hizmetin halka en yakın birimi olan yerel yönetimler tarafından yürütülmesi, bürokrasinin azaltarak vatandaşın hayatının kolaylaştırılaması, alınan kararlarda yerel düzeyde katılılım sağlanması, kamu kaynaklaranın ektili verimli ve tasarruflu kulanılması öngörülmüştür. Bu amaçla hükümetimizin Cumhuriyet tarihinin en kapsmamlı projesi olan KÖYDES uygulamaya konulmuştur. 'Yolsuz ve susuz köy kalmayacak' sloganı ile kalkınma ve gelişme, köylerin alt yapısını inşa etmek suretiyle başlatılmıştır. Bugün itibariyle Kütahyamızın yolu ve suyu olmayan köyü kalmamıştır. Şimdi hedefimiz, köylerle yaşayan insanlarımızın elini güçlendirmek, gelirini artırmak ve refah düzeyini yükseltmek için modern tarıma ve hayvancılığa dayanan projeleri hayata geçirmektir. Bu amaçla geçtiğimiz yıl 16 sulama projesini uygulamaya geçirirken, 2010 yılında da yine bir olarak 16 projeyi daha programa aldık. Bizler, halkınmanın ilk ve en önemli adımının köylerden ve köylümüzün güçlenmesinden geçtiğine inanıyoruz. Bunun için köylerimizi adım adım dolaşıyoruz. Buralarda yaşayan insanlarımızın dertlerini yerinde dinliyor ve tesbit ediyoruz" dedi.

Daha sonra toplantıya katılan muhtarlar söz alarak problem ve taleplerini dile getirdiler.

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ŞÜKRÜ NAZLI:
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 11:54:03
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 12:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?