2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

'Kameralanın' uyarısı

Kütahya Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, işyerlerinin mutlaka kamera sistemi kurması gerektiğini söyledi.

Kamu Güvenliği Kararı Toplantısı Vali Şükrü Kocatetepe başkanlığında yapıldı. Toplantıya Kütahya Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, İl Jandarma Garnizon Komutanı Ömer Lütfi Mor, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, sivil toplum kuruluş başkanları, KÜTSO temsilcileri katıldı.

"SUÇLULAR DA KENDİNİ GELİŞTİRİYOR"
Dünyanın bilgi ve teknoloji çağında olduğunu hatırlatan Vali Şükrü Kocatepe“Suç çeşitleri her geçen gün artıyor. Her ne kadar rdevlet güçlense de güvenlik önlemlerini arttırsa da suçlularda kendilerini geliştirerek yapacaklarını yapmak için çaba gösteriyorlar, hiçbir zaman da suç azalmıyor. Son zamanlarda mala karşı işlenen suçlarda artış meydana geldi bu artış sadece Kütahya da değil genel anlamda Dünya genelinde bir artış var. Kütahya’da da bu suçlara karşı Emniyet ve Jandarma ekipleri görevlerini yapıyorlar. Fakat Emniyet ve Jandarmanın yanı sıra bizim vatandaşlar olarak ta kendi çapımızda almamız gereken önlemler var. Çağımız teknoloji çağı birçok insanın yapamadığını bir şeyi bir aletle yapabiliyoruz” dedi.

Teknolojinin ilerlemesine rağmen çok maliyetli olmayan güvenlik kameralarının kullanılmadığını ifade eden Vali Kocatepe, birçok olayın kamera görüntüleriyle çözüldüğünü dikkat çekerek, imkanlar doğrultusunda esnaf ve sitelerin bu sistemleri de kullanmasını istedi.

"BİR ÇOK SARRAFIN GÜVENLİK KAMERASI ÇALIŞMIYOR"
Vali Kocatepe’nin ardından söz alan Kütahya İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, şunları kaydetti: "Biz iki yıldır ilimizde sizin ve şehrin güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz. Bu güne kadar elde ettiğimiz bütün olumlu ve olumsuz başarılarımızın temelinde tabi ki insan var. Önce can ve mal güvenliğinden sorumlu olarak, devletin birimleri olarak sizlerle bunu paylaşmayı uygun bulduk. Özellikle bugünki toplantımızın konusu kamu güvenliği kararı. Bu tamamen can ve mal güvenliğine, zarara en büyük tedbir. Şu anlama geliyor, biz denetim ve kontrollerimizde eğitim çalışmalarımızda, sokak çalışmalarımızda, toplum desteklerimizde ve güven timlerimizde özellikle asayiş alanında yaptığımız tüm çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarında bulunan arkadaşlara hep şunu söyledik. Eğer burada hayatımızı idame ediyorsak, bu bizim gelirimizse, can damarımızsa özellikle burayı güvenli hale getirmemiz gerekir, ne yapmamız lazım o zaman eğer büyük bir kurumsanız özel güvenlik, kamera sistemi, yani teknoloji.

Bugün kuyumcular bile 'para satıyor' öyle tabir edelim, yaptıkları işin farkında bile değiller. Çoğunun kamerası çalışmıyor. çoğu şekil itibariyle takılmış, çoğu da bir şey olmaz düşüncesinde. Bir şey olduktan sonra geliyorsun, bana koşuyorsun ilk sorduğum soru nedir? Arkadaşlar ne gibi bir önlem aldınız. Hiçbir önlem yok, hepinizden özellikle şunu istiyoruz gerekirse kendi üyelerinizi toplayın, ben ve arkadaşlarım gelebilir, yine kendi üyelerinizin kendi üyeleri var ise direk bizimle gelip bu konuları görüşüp ve paylaşabilirler biz bu kamu görevlileriyle ilgili Sayın Valimizin imzası çıktıktan sonra sizinde ilaveleriniz varsa onları alacağız. Çıktıktan sonra bir ay süre içinde denetimlerimizi yapacağız, eksiklerini söyleyeceğiz ve diyeceğiz: ‘’ Süre bir ay, bir ay içinde kamera taktıracaksın, kamera yaptıracaksın, kepenk yaptıracaksın ve özel güvenlik temin edeceksin.’’

Bunlara biz tedbir niteliğinde uyarılarımızı yapacağız. Daha sonra tekrar kontrol edeceğiz, eğer bu işlemler gerçekleşmemiş ise; gerekli kanun çerçevesinde ceza yazacağız. Ceza en son düşündüğümüz tedbir. Sizin ekmek tekneniz olan yerin güvenliğinin sağlanmasının cezayla olmamasını diliyoruz ve istiyoruz. Amacımız ‘’Huzurlu bir şehir, huzurlu bir yaşam’’ bu da çaba ve destekle olacak. Polis olarak biz işyeri hırsızlığını sıfıra indirdik, sıkıntımız şuan sadece ev hırsızlığı, bununla ilgili olarak da apartman ve site yöneticileriyle görüşüyoruz. Onlarında hazırlıklı olmasını isteyeceğiz ve zorlayacağız. Çünkü bütün bu söylediklerimizin sadece tarafı olan polis değil, tarafı olan sizlersiniz. Bir yanı siz, bir yanı biz hep birlikte aldığımız kararları varsa ekleyeceğiniz varsa soracağınız, sizi bilgilendirmeye ve ilavenizi almaya ve bu şekilde yeni bir yaklaşımla, yeni bir çözüm projemizle sizlere yardımcı olacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 14:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?