30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Kampüs girişine Selçuklu kapısı

Kütahya'nın Simav İlçesinde faaliyet gösteren Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu'nun Muradınlar Kampüsü'ne hayırseverler tarafından Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan modern bir kapı yaptırıldı. 

Selçuklu sanatını anlatan kapının Simav Belediyesi ve Simav Esnaf Sanayici İşadamları Derneği (SESİAD)'ın katkılarıyla yaklaşık 70 bin YTL harcanarak bir yılda tamamlandığını belirten Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Korkmaz, "Üniversitemiz ve öğrencilerimiz bunu hak ediyor" dedi. 

Giriş kapısının tamamlanmasının ardından yönetim olarak üniversitenin 600 metre boyundaki ön cephesine önümüzdeki günlerde modern bir taş duvar ile çevreleme hazırlıkları içerisinde olduklarının altını çizen Korkmaz, "Giriş kapısının tamamlanması güvenlik açısından hem öğrencilerimizi hem de yönetim olarak bizleri mutlu etti. Elektronik ray sisteminin de tamamlanmasıyla kapı yakında hizmete açılacak. Kapının hizmete açılmasıyla güvenlik öğrencilere ait araçların içeriye girmesine izin vermeyecek. Misafirlere ait otolar da gerekli izni aldıktan sonra içeriye girebilecek. Önüne gelen herkes kampusa giremeyecek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 12:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?