8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Kapanacak belediyelere destek

MHP’DEN 2014’DE KAPANACAK BELEDİYELERE DESTEK VAADİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, CHP’nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi'nin 29 Mart 2009 yerel seçimlerine son kez katılmasına izin verdiği 863 belde belediyesinin İller Bankası'ndan aldıkları yetersiz ödeneğe rağmen vatandaşlara sayısız hizmetler sunmaya devam ettiğini söyledi.

Mevcut yasalara göre nüfus yetersizliği yüzünden 863 belediyeden turizm alanı içerisinde kalanlar haricindekilerin 2014 yılında kapanmasının gündeme geldiğini ifade eden Işık, bu durumdaki yüzlerce belediyenin kazanılmış haklarının ellerinden alınarak kapatılmasına gönüllerinin rıza göstermediğini söyledi. Işık konuyla ilgili memleketi Kütahya’nın Simav ilçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Nüfusu 2 binin altında olmasına rağmen eskiden belediyelik hakkını kazanmış beldelerin 2014 yılında tekrar köye dönmelerine gönüllerinin razı olmadığını vurgulayan Işık, iktidar partisi AK Parti’yi bu konuda ciddi bir adım atmamakla eleştirdi. Çok sayıda belediyenin 2014 yılında köye dönüşmesiyle beldelerde hizmetin duracağını ve belediyelerin ellerindeki araç gereç ve aletlerin de İl Özel İdarelerine verileceğine vurgu yapan Işık, bu yöntemle köye dönüşen eski belediyelerin hizmete hasret kalacağını savundu. İktidar partisini bu durumdaki belediyelerin kazanılmış haklarını korumaya davet ettiklerini dile getiren Işık, 2010’da yapılacak bir erken seçimle tek başına iktidara gelecek MHP’nin bu sorunu da çözmeye gücünün yeteceğini ve nüfusu 2 binin altına düşmüş belediyelerin kazanılmış eski haklarını ellerinden almayacaklarını kaydetti.

Işık, bu konumda Kütahya’da turizm alanı dışında kalan 61 belde belediyesi bulunduğunu ve gerekli yasal değişiklikler yapılmazsa bu belediyelerin 2014 yılında tekrar köye dönüşeceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 10:57:05
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 17:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?