8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Kapari çiftçinin umudu oldu

SİMAV’DA PROTOKOL KAPARİ DİKTİ

Türkiye’de Batı Anadolu illeri başta olmak üzere, Orta Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu illerinde geçim sıkıntısı çeken köylünün umudu haline gelen kapari şimdi de Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Çaysimav Belediyesi için umut oldu.

Çaysimav Belediyesi kendisine ait 30 dekarlık alana ileriki yıllarda gelir temin etmek amacıyla 15 bin dolayında kapari fidanı dikti. Kapari fidanlarının dikimi için Çaysimav Beldesinde tören düzenlendi. Törene Simav Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Çetin Balamur, ilçeye bağlı Demirciköy beldesi Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Gümüşsu Belediye Başkanı Mehmet Adıgüzel, Yeşilköy Beldesi Belediye Başkanı Salim Orbay, Kalkan Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Balta, TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder ve vatandaşlar katıldı. İlk kapari fidanlarını toprakla buluşturan Simav Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, geçim sıkıntısı çeken köylünün umudu olan kaparinin ilçe genelinde yaygınlaştırılması için belediye başkanları, köy muhtarları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla birlikte başlattıkları kapari seferberliğinin ilk uygulamasını Çaysimav beldesinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Kaymakam Horozoğlu,” İnşallah hasat sezonunda da şimdiki gibi burada hep birlikte mutluluk yaşarız” dedi.

Çaysimav beldesinin DP’li Belediye Başkanı Emin Ceylan katılımcılara teşekkür etti. Burdur ilinden temin ettiği kapari fidanlarının ileriki yıllar için belediyenin önemli bir gelir kaynağı olacağına inandığını söyledi. Kaparinin Simav ve köylerine yayılmasının Çaysimav’dan başlayacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Çaysimav Beldesi Belediye Başkanı Emin Ceylan,” Çaysimav tarihinde hep ilklere öncülük etmiştir. Şimdi de kapari bitkisine öncülük etmenin gururunu taşıyoruz” şeklinde konuştu.

SİMAV’DA PROTOKOL KAPARİ DİKTİ
SİMAV’DA PROTOKOL KAPARİ DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 14:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?