2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Kaplıca turizminin geleceği parlak

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, yaklaşık 15-20 yıl sonra hizmet sektörünün sanayi sektörünün önüne geçeceğini söyledi.

Kütahya'nın birçok ile göre kaplıca turizmi açısından zengin termal kaynaklara sahip olduğunu belirten Nafi Güral, "Önümüzdeki 15-20 yıl içinde insana hizmet sektörü, sanayi sektörünün önüne geçecek. Bundan şimdiden payımızı almalıyız. Termal potansiyeli olan komşu ilimiz Afyonkarahisar'a inanılmaz yatırımlar planlanıyor. Kütahya olarak bizim fırsatlarımız Afyonkarahisar'a göre daha çok. Ama bu imkanları değerlendirmek lazım. Fırsatları hayata geçirebilmek sadece yatırımla olmaz. Bu yatırımlarla birlikte insanların da turizmi benimsemesi ve desteklemesi lazım. Destek olmadığı sürece bir yere varmak mümkün olmaz" dedi.

Kaplıca turizminin de deniz turizmini geçeceğini savunan Güral, "Dünyadaki turizm hareketlerine göre, kaplıca turizmi deniz turizminin önüne geçecek. Çünkü bu alanda büyük yatırımlar var. Kütahyalılar olarak, bu sektörden pay olabilmek için yatırım yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 13:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?