29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kar seralara zarar verdi

Kütahya'nın Simav ilçesinde yoğun kar yaşığı, maddi zarara yol açtı.

İki gün aralıksız yağan kar yağışı yüzünden ilçe merkezine bağlı Muradınlar Mahallesi'nde Ahmet Demir isimli vatandaşa ait soğuk sera üzerinde biriken tonlarca karın yükünü çekemeyince yerle bir oldu. İçerisinde marul fidesi bulunan 2 dekarlık soğuk seranın yerle bir olmuş hali görenleri hayrete düşürdü.


Son 10 yılın en yoğun kar yağışına sahne olan ilçede vatandaşlar soğuklar yüzünden zor günler geçiriyor. Hava sıcaklığı geceleri eksi 15 dereceye kadar düşüyor. Son 10 yılın en soğuk günlerini yaşadıklarını dile getiren Simav'ın yaşlıları Aralık ayı içerisinde ilk kez böylesine yoğunlukta bir kar yağışı ile karşılaştıklarını anlattı.
Simav'da yoğun kar yağışının Mart ve Şubat aylarında yaşandığına dikkat çeken yaşlı vatandaşlar, bu yıl erken gelen yoğun kar yağışının önümüzdeki günlerin bolluk ve bereket içerisinde geçeceğinin bir müjdecisi olduğunu ifade ediyorlar.
Yoğun kar yağışının etkili olduğu ilk günde kapanan köy yolları, ekiplerin zamanında müdahalesiyle ulaşıma açılırken, ilçede halen kapalı köy yolunun bulunmadığı şehirlerarası otobüs seferlerinin de muntazaman yapıldığı bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 17:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?