3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Karahan maaşını açıkladı

25 bin nüfuslu Kütahya Simav’ın Belediye Başkanı Kasım Karahan, şeffaflık örneği sergileyerek maaşını açıkladı. Vatandaşların maaşını merak ettiklerini ve her fırsatta bu tür sorulara muhatap olduklarının altını çizen Karahan, yaptığı görev karşılığında belediyeden yasaların kendisine tanıdığı hak çerçevesinde aylık 3 bin 568 TL maaş aldığını bildirdi.

Kendi maaşının yanı sıra vatandaşların belediye başkan yardımcılığı görevini üstlenen DP’li Belediye Meclis Üyesi Doğan Eren’in aylık maaşını da merak ettiklerini ve her fırsatta kendisine bu hususta sorular sorulduğunu vurgulayan Karahan, Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle almış olduğu bir karar gereği Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanan ve bu görevini ilerlemiş yaşına rağmen bir gün bile aksatmadan yerine getirmeye çalışan Orman Genel Müdür Yardımcılığı görevinden emekli Doğan Eren’in kendi maaşı olan 3 bin 568 TL’nin üçte ikisine tekabül eden 2 bin 378 TL tutarındaki yasal aylık maaşını ilk üç ay alarak cebine bile koymadan belediye tarafından tespit edilen fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara verdiğini, daha sonra da vatandaşların kaç para maaş alıyor yönündeki ısrarlı soruları karşısında iki aydan bu yana da maaş almadığını ve 2 bin 378 TL tutarındaki yasal maaşını belediyeye bıraktığını kaydetti.

Karahan, Simav gibi Anadolu’nun pek çok yerinde yaşayan vatandaşların belediye başkanı ve yardımcılarının maaşlarını merak etmesinin normal olduğunu ve bunda yadırganacak bir durum görmediklerini söyledi. Karahan,”Biz şeffaf bir yönetim sergiliyoruz. Maaşımızı açıklamaktan onur duyarız” diye konuştu.

Kendisi dahil belediyede tüm bürokratlarının kapılarının mesai saatleri içerisinde sürekli açık tutulduğunu vurgulayan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan,” Bizimle görüşmek için gelen vatandaşlarımızın kapıyı tıklatmasına gerek yoktur. Görüşmek isteyen evinde olduğu gibi rahatça odamıza girer ve görüşmesini yapar” şeklinde konuştu.

Belediyede vatandaşların işlerinin bir an önce hallolması açısından bürokratik işlemleri azaltmak içir çaba harcadıklarını dile getiren Karahan, fiziki yetersizlikler yüzünden hayata geçiremedikleri beyaz masa uygulamasına yakında başlayacaklarını ve işini halletmek üzere belediye gelen vatandaşların başkan ile görüşmesine gerek bile isterlerse telefon ile işlerini halletmelerini arzuladıklarını kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 18:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?