7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Karamanca sandık başına gitti

KARAMANCA BELDESİNİN YÜZDE 86'SI SİMAV'A 'EVET' DEDİ

Kütahya Şaphane ilçesinin Karamanca beldesinde, halk Simav'a bağlanmak için sandık başına gitti. 3 ayrı sandığa gelen 656 seçmene sandık kurulu üyeleri evet anlamına gelen beyaz, hayır anlamına gelen kırmızı oy pusulaları sundu. 569 seçmen evet anlamına gelen beyaz oy pusulalarını zarfa koyup sandığa atarken, 79 vatandaş da hayır anlamına gelen kırmızı oy pusulalarını zarfa koyarak sandığa attı. 8 seçmen ise zarfa hem beyaz hem de kırmızı oy pusulalarına koyunca oyları geçersiz sayıldı.

Referandum sonuçlarını değerlendiren Karamanca'nın AK Partili Belediye Başkanı Fevzi Doğan, yeterli hizmet alamadıkları Şaphaneden ayrılarak Simav'a bağlanma hususunda önemli bir engeli yüzde 86'lık bir oy çokluğuyla aşmanın onurunu yaşadıklarını söyledi. Kararın açıklanmasının ardından başkanlarını omuzlara alan gençler elde edilen başarıdan dolayı belediye başkanı Fevzi Doğan lehine tezahüratta bulundu.

Daha sonra sokaklara dökülen halk davul zurna eşliğinde Belediye Başkanı Fevzi Doğan'ı da aralarına alarak birlikte halay çekerek kararı kutladı. Belediye Başkanı Fevzi Doğan belde halkının çoğunun eğitim, sağlık, ulaşım, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını Şaphane yerine yıllardır 15 kilometre uzaklıktaki Simav'dan karşıladıklarını bildirdi. Referandum sonuçlarını önümüzdeki günlerde Kütahya İl Genel Meclisinin değerlendirerek Simav'a bağlanma hususunda resmi kararı vereceğini anlatan Doğan, İl Genel Meclisi'nin vereceği her türlü karara saygı göstereceklerini kaydetti. Karamanca'nın Simav'a geçmesiyle Şaphanenin belde sayısı bire düşerken Simav'ın belde sayısı 22'ye yükselecek.

KARAMANCA BELDESİNİN YÜZDE 86'SI SİMAV'A 'EVET' DEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 12:45:02
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 14:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit IP: 85.105.176.xxx Tarih : 18.01.2010 21:41:26

Simav'dan önce arada pazarlar ilçesi var. en uygunu üç yerleşimin ,şapane-pazarlar ve karamancanın yol ayrımında birleşmeleri ve büyük ilçe olmaları. mesafe kısa üç yerleşim yeri kısa sürede toplanmış olur.Şapane 5km pazarlar 3km karamancı  merkez sayılır.bu çözüm ilerisi için çok iyi olacaktır.saygılar.