8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Karda mahsur kalan 60 kişi kurtarıldı

Kütahya'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Çöğürler yolunda mahsur kalan yaklaşık 60 kişinin İl Özel İdaresi ekiplerince kurtarıldığı belirtildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte kar ve tipinin etkili olduğu ve ekiplerin aralıksız çalıştığı kaydedildi.

Açıklama şöyle: "Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimiz sınırları içinde oluşan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 16.00 saatlerinde merkez ilçeye bağlı çöğürler köy yolunda 2 adet köy otobüsü, çok sayıda kamyonun kayması sonucu bazı araçlar mahsur kalmış ve İl Özel İdaresine bağlı ekiplerce yapılan yoğun çalışma sonucunda kurtarılmıştır. Yaklaşık 60 kişinin içinde bulunduğu iki midibüs, çok sayıda kamyon ve otomobil Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerine bağlı 3 greyder ve 1 adet kar püskürtme makinesi (rotatif) eşliğinde Çöğürler yolunu açmak suretiyle kurtarılarak yol trafiğe açılmıştır. İlimiz geneline ve ilçelerimizde ana arterler açık olmasına rağmen Doğalar-Sadıkkırı, Altıntaş Sevdiğin ve Merkez Yeşilbayır köylerinde mahsur kalan araç ve içindeki vatandaşlar İl Özel İdaresi ekiplerince kurtarılmıştır. Ayrıca gün boyunca İl Özel İdaresine bağlı 2 greyder Kütahya-Afyonkarahisar karayolu Pusan mevkiinde çalışmalarını sürdürmüştür."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 15:55:02
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 17:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?