7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Karsak köyü isyan etti

KÜTAHYA'DA KÖYLÜLERİN SU İSYANI

Kütahya'nın 596 nüfuslu Karsak köyünde su şebekesindeki fare ve sincap leşleri sebebiyle 130 kişi hastanelik olurken, köye 10 gündür su verilemiyor.

154 haneli Karsak köyü sakinleri, kendilerine devletin yeterli derece yardım eli uzatmadığını belirterek, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Siyasiler oy için köyümüze defalarca gelirken, şimdi niye gelmiyor. 10 gündür suyumuz kesik. Şebekedeki sincap ve fare leşleri nedeniyle 130 kişi hastanelere yattı. Hala tedavi olamayanlar var. Devlet bize yeterince el uzatmıyor" dediler.

Bilal Kara, Adnan Uğurlu, Mustafa Yiğit isimli köy sakinleri, sudan zehirlenmeler sebebiyle halen tedavi gördüklerini belirttiler. Abdullah Tuna da, "Çocuklarımız günlerdir banyo yapamıyor. Zehirlenmeler sebebiyle şebeke suyu tamamen kesildi. Su ihtiyacımızı köye gelen damacana sularla karşılıyoruz. Bu arada köyümüzde sağlık problemi olmayan insanlar da var. Yetkililer, köydeki 3 çeşmeden de su içilmemesi ve kullanılmamasını söyledi" diye konuştu.

Köy sakinlerinden 69 yaşındaki Ayşe Gök su zehirlenmesi sebebiyle hastanede bir süre tedavi gördüğünü ancak boğazındaki şişliğin hala geçmediğini, torunu Sebile Gök'ün de tedavisinin sürdüğünü kaydetti. 48 yaşındaki Hanife Yesin de, zehirlenme sebebiyle kendisine verilen ilaçların yan etki yaptığını ve kollarının morardığını ifade etti.

Yetkililer ise, köydeki 3 çeşmeden de su içilmemesi ve kullanılmaması uyarısında bulundu. Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, Karsak köyündeki toplu zehirlenme olayı ile ilgili yapılan incelemeyi tamamladı. Yetkililer, "Karsak köyünde görülen vakalar içme suyundan zehirlenme değil, kirli içme suyu ve yiyeceklerin tüketilmesi sonucu görülen 'tularemi'dir. Tavşan, fare ve sincap gibi kemirici hayvanlar bu hastalığın asıl kaynağıdır. Diğer yabani hayvanlar ile evcil hayvanlar ve kuşlar da hastalanarak kaynak teşkil edebilmektedir" dedi.

Bu arada, zehirlenme sebebiyle 22 kişinin halen Kütahya Devlet ve Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde yatarak tedavilerinin sürdüğü açıklandı. Tedavileri sürenlerin kadın ve çocuklardan oluştuğu öğrenildi.

KÜTAHYA'DA KÖYLÜLERİN SU İSYANI
KÜTAHYA'DA KÖYLÜLERİN SU İSYANI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 11:20:05
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 11:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin akkaya IP: 78.175.242.xxx Tarih : 18.02.2010 20:33:40

SULARA NE OLDU;DA HASTA OLDULAR