29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Katkı payı eczanede kesiliyor

Kütahya Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akcan, Sağlık Uygulama Tebliği'yle (SUT) getirilen düzenlemeye göre muayene ücretlerinin 3 Yeni Türk Lirası ile 10 Yeni Türk Lirası arasında değiştiğini anımsatarak, hastanelerdeki doktor muayene ücretlerinin eczacılar tarafından tahsil edildiğini bildirdi.


AKçan, yaptığı açıklamada, "Hastanede tedavi olan ve ilaç yazdıran hasta, eczaneye gittiğinde ilaç ücretinin yanında muayene ücretini de ödüyor" dedi.
Akcan, daha önce sağlık ocakları ve aile hekimlerince yapılan muayenelerde kesilen katılım paylarının kaldırıldığını ve yerine hastanelerdeki tedavilerde ücret uygulamasında değişikliklere gidildiğini aktardı.


"SUT'ta yer alan katılım payı başlığındaki düzenlemeye göre, 2. basamak hastaneler de 3 YTL, eğitim ve araştırma hastanelerinde 4 YTL, üniversite hastanelerinde 6 YTL, özel hastane ve tıp merkezlerinde ise her başvuru için 10 YTL katılım payı ödeniyor" diyen Akcan, "Ücretler hasta sağlık karnesiyle eczaneye gittiğinde karşısına çıkıyor. İlaç yazdıranlar o gün parayı ödüyor. İlaç yazdırmayanların muayene ücretleri vatandaşlık numarası üzerinde kaydedilip ilk eczaneye gittiğinde karşısına çıkıyor. Bu düzenlemeden bazı vatandaşların tam anlamıyla haberdar olmadığı için zaman zaman problemler yaşanabiliyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 12:33:43
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 12:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?