7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kayadan doğal soğuk hava deposu

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Frig Vadisi'ndeki kayalıkların soğuk hava deposu olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Başkan İça, Bayrampaşa Hali Sebze ve Meyve üreticileri ile toplantı gerçekleştirdi.

Kültür Sarayı Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya, İTÜ Gıda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Onur Devres, 5 Gıda Tarım Ürünleri Ltd. Şti. Müşteri İlişkileri yöneticisi Fikret Akovalı, Uzmanlar Sebze Meyve Ltd. Şti. Şirket Ortağı Nurettin Yurdagül, İSMEYDER Genel Koordinatörü, İstanbul Aydın Üniversitesi Pazarlama Bölümü Öğretim görevlisi İbrahim Yanık, Başkan Yardımcılarımız Nejat Özturan ve Halil Toklu, Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ali Paşa Mahallesi Muhtarı Salih Zeki Arı ile 19 yeni mahallemizin muhtarları katıldılar.

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa İça, şunları ifade etti: "İstanbul’da, belediyemizin sınırları içinde kalan 19 tane mahallemizin, tarımsal anlamda geliştirilmesi, oradaki vatandaşlarımızın ekonomik durumlarının iyileştirilmesi anlamında çözümler aramak için bir dizi toplantı yaptık. Bu toplantıların bir bölümü İstanbul Bayrampaşa Hali'nde hal yetkilileri ve İstanbul Ticaret Odası temsilcileriyle geniş kapsamlı olmuştur. Bu arada yeni hal tesislerimizin durumunu anlattım. Kütahya’da üretimin desteklenmesi anlamında kendilerinden istekte bulundum. Kütahya’nın lojistik merkezi olması konusunda anlattıklarımdan heyecan duydular. Onlarında temsilcilerini Kütahya’mıza davet ettim. Tarımda, özellikle 19 yeni mahallemizde üretimin arttırılması ve pazarlanması konusunda desteklerini istedik. Hal Tesisimize ilgi gösterdiler. Toplantılarda ana çerçevemiz doğrultusunda Kütahya’mızın imkanları, konumu nedir? Sorularına cevap aradık. Stratejik konumuyla satış ve pazarlama anlamında önemli olduğunu anlattık. Tarım anlamında arazimizin yüzde 25'ine yakınını sulama yapıldığını ve daha fazlasına ulaşmamız gerektiğini belirttik. İklim olarak ve su olarak yeraltı sularının zengin olduğunu ve üretim kaygımızın olmadığını ve bunun bilimsel şekilde araştırılması gerektiğini ifade ettik.Bahsettiğimiz imkanları yerinde görmek için kendileri kentimize geldiler. Önümüzdeki dönemde bu faaliyetleri biraz daha hareketlendireceğiz. Nevşehir de olduğu gibi, kayalarda soğuk hava deposu yapılması konusunda kendilerine teknik bilgiler aktardım. İlgi gösterdiler. Soğuk hava depoları dediğimizde Frig Vadisi'nin sıfır maliyete yakın imkanları var. Kavşak noktasında olduğumuz için bunu değerlendirmeliyiz. Yeni bir Hal yaptık. Bu halin durumu nedir? Nasıl değerlendirilir? Bunları bilmek istedik. Yapılacak sözleşmelerle 19 mahallemizin muhtarları ve halkımızla birlikte el ele çalışacağız” dedi.

İstanbul'dan gelen yetkililer, kente kazandırılan hal tesislerinin çok kaliteli olduğunu söyleyerek, İça'yı tebrik ettiler.

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:
KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:
KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 10:54:02
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 15:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?