8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

KEKA girişimcileri bilgilendirdi

KEKA, KÜTAHYALI GİRİŞİMCİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Kuzey Ege Kalkınma Ajansının (KEKA) uzmanları, 2010 yılı teknik destek programını Kütahyalı girişimcilere de anlattı.

KEKA'nın teknik destek programı kapsamında, potansiyel başvuru sahipleri olan kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, mahalli idare birlikleri, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, meslek okulları ve araştırma enstitüleri KEKA'dan proje yazma ve yönetme konularında eğitim ve danışmanlık desteği talebinde bulunabilecekleri belirtildi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Kuzey Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen Kurumsal yapı hakkında bir sunum yaptı.

Kalkınma ajanslarının kaynaklar, işbirliği, tanıtım yatırımı, katalizör, farklar, sürdürülebilirlik, potansiyel konumu, mali ve teknik destekler hakkında bilgiler veren Özmen, “Proje teklif çağrısı, nitelikleri net bir şekilde belirlenmiş olan potansiyel başvuru sahiplerinin, önceden belirlenen konu ve koşullara uygun olarak proje teklifi sunmaya davet edilmesidir. Özellikle Özel Sektöre yönelik geniş kapsamlı mali destek imkanı sağlar. Proje Teklif Çağrıları üç ana kategoride uygulamaya geçmektedir. Bunlar kar amacı güden kurum ve kuruluşlara yönelik projeler, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik projeler ile küçük ölçekli altyapı projeleridir” dedi.

Doğrudan faaliyet desteği, güdümlü proje desteği ile hedefler konusunda kurumsal kapasite, planlama ve bürokrasi hakkında da açıklamalarda bulunan Özmen, sermaye ve İnsan Kaynakları hareketleri, teknoloji farkı, uluslararası faaliyetler, başarılı bir bölgesel politika için gerekli koşullar, bölgesel politika oluşturmanın ve uygulamanın aşamalarını aktardı.

Kuzey Ege Kalkınma Ajansı uzmanlarından Gökçe Özaydın ise, teknik destek programının kapsamı, başvuru ve değerlendirme konuları hakkında bilgilendirme yaptı.

Teknik destek programı 1. dönem için başvurular 1 Kasım 2010 tarihine kadar devam edeceği ifade edildi.

Bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Metin Selçuk, Kaymakamlar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Akkaya, ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının proje bölümlerindeki görevliler katıldı.

KEKA, KÜTAHYALI GİRİŞİMCİLERİ BİLGİLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 17:57:02
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 18:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?