2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Kendi kan gruplarını tespit ediyorlar

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Çok Programlı Lisesi Kimya Bölümü 12. Sınıf öğrencileri kendi kan gruplarını kendileri tespit ediyor.


Çalışma hakkında bilgi veren Hisarcık Çok Programlı Lisesi Kimya Bölümü Şefi Öğretmen Halil Demircan, diğer okullara örnek olacak bir faaliyet başlattıklarını ifade ederek, "21. yüzyıl Türkiye'sinde hala kan grubunu bilmeyen insanların olduğuna üzülerek şahit oluyoruz. Okulumuzda öğrenim gören yaklaşık 250 öğrenciden ancak 100 kişinin kan grubunu bildiğini öğrendik.

Öğrencilerimizin bu yaşlarda kan gruplarını öğrenmesine imkan sağlamak için, Biyokimya dersi Kan analizleri modülünde uygulama faaliyeti olarak bu çalışmayı başlattık. Kendi imkanlarımızla temin ettiğimiz antijenlerle kan grubu belli olmayan okulumuzdaki öğrencilerin kan gruplarını tespit ediyoruz”dedi.


Öğrencilerden Yunus Akbulut, "Bizler her an bir kazayla karşı karşıya kalabiliriz. Bunun için kan grubumuzu öğrenmemiz gerekiyor" diyerek, kendilerine bu imkanı sağlayan okul yöneticilerine teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 20:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?