3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Ketenova yarım asırdır karanlıkta!

Kütahya'nın Aslanapa ilçesine bağlı Emrez köyünde, yıllardır elektriksiz bir yaylada yaşayan vatandaşlar, karanlıktan kurtulmak istiyor.

Yayla sakinleri, hayvancılık yaparak geçimlerini sağladıklarını belirterek, "Ürettiğimiz süt, yumurta, peynir ve yağlarımızı elektrik olmadığı için buzdolabında saklayamıyoruz. Bu mamulleri, bir kaç kilometre uzaklıkta bulunan Emrez köyündeki evlerimizin buzdolabında saklamak zorunda kalıyoruz. Geceleri lüküs lambası ışığında oturuyoruz. Yarım asrı aşkındır elektrik nimetinden yararlanamıyoruz" dediler. Emrezli üreticiler, yaylada 6 ay süreyle kaldıklarını ifade ettiler.

Emrez köyü muhtarı Mehmet Kutlu da, "13 haneli Ketenova yaylası, köye bir kaç kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek, "Tekenova'ya elektrik verilmesi için yetkililere defalarca müracaatta bulunduk. Ancak hiçbir gelişme olmadı. Ketenova sakinleri tam yarım asırdır karanlıkta" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 13:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
efe yağmur IP: 85.100.93.xxx Tarih : 11.03.2009 08:33:26

hemşehrilerim derdınızı bizim vekıllere degılde kurt vekıllere aktarsanız derdınıze hmen derman olurlar yazık vallahı yazık  hangı devırde yasıyoruz bunun aynısı doguda olsa yer yerınden oynardı vallahı