2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

KGC'den 50 gazeteciye plaket

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti, (KGC) basında sansürün kaldırışının 101. yıldönümü sebebiyle kentte görev yapan 50 gazeteciyi 'anı plaketi' ile ödüllendirdi.

Saklı Dünya Restorant'ta düzenlenen törene Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi, Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Özturan, Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Adalet Komisyonu Başkanı Muzaffer Karadağ, DPÜ Rektör Yardımcısı Ali Sarıkoyuncu, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı ve AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ve bazı daire müdürleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, Anadolu basınının sıkıntılarını dile getirdi. Tunçoğlu, şöyle konuştu: "24 Temmuz her yıl basından sansürün kaldırılış yıl dönümü olarak kutlanmaktadır.Diğer bir ifade ile 24 Temmuz gazetecilerin bayramı olarak kabul edilmektedir.Ancak son 15-20 yıldan bu yana coşku ile kutlanan bir bayramdan söz etmek mümkün değildir.İstanbul gazeteleri ve televizyonlarına taşra muhabirliği yapan arkadaşlar ise masraflarını bile alamaz haldeler.Büyük gazeteler ve televizyonların çoğu da çalışanlarının sayılarını sürekli azaltıyor, masraflarını kısıyorlar. Basın sektöründe bir tarafta astronomik maaş alanlar, bir tarafta geçimini zor temin edenler.Bu gerçekler ve çelişkiler çerçevesinde basında bir bayramdan söz etmek mümkün mü ?. Ancak Anadolu’da yayınlanan gazete ve televizyon sahipleri de fedakarlıkla bu görevlerini idame ettirme gayreti içindedir. Gazeteler, televizyon ve radyolar toplumun menfaatleri, gelişmesi için vazgeçilmez unsurlardır. Bu nedenle, özellikle, yerel gazetelere, radyolara, televizyonlara ilan , reklam vermek ve abone olmak suretiyle teşvik edelim, destekleyelim .Gazete, televizyon ve radyo sahipleri ile çalışanlarının yörelerine hizmet ve memleket sevgisi ile görev yaptıklarını belirtmek isterim."

Tunçoğlu, etkinliğin düzenlenmesinde emeğe geçen kişi ve kurumlara teşekkür etti. Tunçoğlu, etkinlikte aynı zamanda Kütahya Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluşunun 30 yıldönümü de kutladıklarını ifade etti.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe de yaptığı konuşmada, basın mensuplarını mesai arkadaşı olarak gördüğünü belirtti. Konuşmaların ardından Kütahya kent merkezi ve ilçelerinde görev yapan 50 gazeteciye 'anı plaketi' takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 13:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?