8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Kılıç, Tuğcu'dan destek istedi

TAKI UZMANI SİBEL KILIÇ, MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN TUĞCU'YLA BULUŞTU

AK Parti Kütahya Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu üyesi Hüseyin Tuğcu’yu, Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Sibel Kılıç ziyaret ederek, Türk el sanatlarıyla ilgili yapacağı çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Milletvekili Tuğcu’yu TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi, birçok Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi, aynı zamanda sosyoloji alanında akademisyen kökenli bir milletvekili olarak tanıdığını, kendisiyle birçok ortak arkadaşı olduğunu söyleyen Dr. Kılıç, Türkmen takıları hakkında yapacağı Türkmenistan’daki çalışmalar hakkında bilgiler vererek, ilgi ve destek istedi.

Türkmen takıları ve geleneksel sanatları için arşiv çalışması yaptığını söyleyen Dr. Kılıç, amacının bizzat Türk cumhuriyetlerine giderek, yerinde araştırma ve çekim yapmak olduğunu söyledi. Kılaç, başta, “Gagauz Halk Sanatları” olmak üzere, Türk el sanatlarının ortaya çıkması ve kayıt altına alınması için çalışmalar yaptığını belirtti.

Geleneksel Türk el sanatlarının çok zengin bir alan olduğunu, Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinden gelen çeşitli medeniyetlerin kültür mirasıyla, kendi öz değerlerini birleştirerek zengin bir mozaik oluşturduğunu, aynı zenginliğin Türk cumhuriyetlerinde de olduğunu söyleyen Milletvekili Tuğcu da, kendisinin sosyolog olması hasebiyle Türk el sanatları ile yakından ilgilendiğini anlattı.

Tuğcu, sovyetler birliğinin dağılmasından sonra Türklerin birbirini daha iyi tanımaya başladığını, bu alandaki çalışmalara, bilgilerin kataloglanmasına büyük ihtiyaç olduğunu ifade eti.

Milletvekili Tuğcu ayrıca, Türk el sanatlarına katkılarından dolayı Dr. Kılıç’a teşekkür ederek, Türkmenistan’da ve diğer Türk cumhuriyetlerinde yapacağı çalışmalarda her türlü yardıma hazır olduğunu söylerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 12:17:00
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 13:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?