22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Kılıçdaroğlu'na coşkulu karşılama

KILIÇDAROĞLU'NA SİMAV'DA COŞKULU KARŞILAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşamki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından geldiği Kütahya Simav'da çadır kente uğradı, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Depremi seçim çalışmaları için gittiği Uşak'ın Eşme ilçesinde hissettiğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılay'ın olaya kısa sürede müdahalede bulunarak çadır kent oluşturmasını ve vatandaşlara sıcak bir ortam sağlamasını olumlu bulduğunu ancak yapılanların yetersiz olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Simav gezisiyle ilgili gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtladı. Ankara dönüşü Simav'da gördüklerini Kızılay yetkilileri ile paylaşacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, depremde 2 kişinin hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadığını kaydetti.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara da geçmiş olsun dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, çadır kent girişinde vatandaşların kendisini coşku ile karşılamasından dolayı herkese teşekkürlerini sundu.

Depremi yaşayan Simavlıların psikolojik destek alması gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Yetkililerle görüştüm. Hastaneye gelen hastaların psikolojik etki altında kaldıklarını bildirdiler. 5.9'luk deprem sonrası halkın panik içerisinde sokaklarda sabahladığını, çok sayıda bina ve araçlarda hasar oluştuğunu öğrendim. Önceki depremde hasar gören okulların onarılmaması hükümet adına büyük bir eksiklik" dedi.

Ankara dönüşü Simav'daki manzarayı Kızılay yetkilileriyle görüşeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, hasar tespit çalışmalarının bir an önce bitirilmesini beklediğini bildirdi.

Kütahya'da geçtiğimiz hafta yaşanan siyanür havuzunun depremden etkilenip etkilenmediği yönünde sorulan soruya, "Bu hususta elimizde sağlıklı bir bilgi yok" diyerek cevap veren Kılıçdaroğlu, "Kütahya'daki siyanür havuzuyla ilgili olarak arkadaşlarımdan bilgi aldım. CHP olarak arkadaşlarımın hazırladığı rapor var. Raporu bana verdiler. Depremde nasıl bir etki çıktı. Onunla ilgili sağlıklı bir bilgi yok" dedi.

Çadır kentte kalan vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra Kızılay tarafından kurulan Sahra Hastanesi'ne de uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta Buse Tuna adlı 8 yaşındaki bir kız çocuğunu sevdi.

KILIÇDAROĞLU'NA SİMAV'DA COŞKULU KARŞILAMA
KILIÇDAROĞLU'NA SİMAV'DA COŞKULU KARŞILAMA
KILIÇDAROĞLU'NA SİMAV'DA COŞKULU KARŞILAMA
KILIÇDAROĞLU'NA SİMAV'DA COŞKULU KARŞILAMA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011 Cuma 23:48:03
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 13:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?