2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Kimler grip aşısı olmalı?

KİMLER GRİP AŞISI OLMALI?

Kütahya Eczacılar Odası Yönetim Kurulu üyesi ve Tavşanlılı Eczacı Mehmet Hakan Akcan, 6 ay ile 5 yaş grubu arasındaki çocukların, kronik akciğer hastalığı, astım, böbrek ve kalp problemi olanlar ile 65 yaşüstü kişilerin grip aşısı olması gerektiğini bildirdi. Akcan, gribin başlıca belirtilerinin ateş, öksürük, yaygın kas ağrısı, baş ağrısı ve halsizlik olduğunu hatırlattı. Akcan, Türkiye'de kullanılan grip aşılarının inaktif olduğuna dikkati çekerek, bunların etkinliğinin yüzde 50-95 arasında değiştiğini ve koruyuculuk süresinin bir yıldan az olduğunu anlattı.

Akcan, günümüzde dünya çapında görülebilen grip salgınlarının sağlık alanındaki en büyük tehditlerden olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aşılama yanında gripten korunmanın en önemli yolu el yıkamaktır. Ayrıca grip semptomları ortaya çıktığında kalabalık ortamlardan uzak durmalıyız, öksürürken ve aksırırken ağzımızı ve burnumuzu tek kullanımlık mendillerle kapatmalıyız. Bu mendilleri de çöpe atarak ellerimizi yıkamalıyız.”

Bu arada, Tavşanlılı Eczacı Mehmet Hakan Akcan, açıklamasında 65 yaşüstü ve raporlu hastaların grip aşısı ücretinin bir kısmının devlet tarafından karşılandığını hatırlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 12:27:01
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 16:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?