7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kinay özeleştiriye konuk oldu

AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ HASAN FEHMİ KİNAY:

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Radyo Dumlupınar’da Özlem Soyer Zeyrek’in hazırlayıp sunduğu 'Özeleştiri' programında Kütahya’da girişimcilik sorunu bulunduğu özeleştirisinde bulunarak girişimciliğin sorunların çözümünde önemli faktör olduğunu, Kocaeli, Denizli ve Eskişehir gibi illerin kalkınmasında en büyük rolü girişimcilerin oynadığını, bundan dolayı Kütahya’da müteşebbis ruhunun, sayısının, niteliğinin, niceliğinin eleştirilmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 “TIP FAKÜLTESİ KADROLARI İÇİN REKTÖRÜMÜZLE BİRLİKTE YÖK NEZDİNDE GİRİŞİMLERİMİZ VAR”

Üniversite ile organik bağın hayati denecek derecede önemli olduğunu söyleyen Kinay, “En çok destek çıkmamız sahip çıkmamız gereken Üniversitemiz var. Üniversitemize sahip çıkalım. Maddi ve manevi sahip çıkalım. İş adamlarımız bu bölgede Üniversitemiz içinde geliştirilen projelere destek olsunlar, sahip çıksınlar” şeklinde konuştu.

Son günlerde Tıp Fakültesi’nin yapılanmasının gündemde olduğunu belirten Kinay, “Tıp Fakültesi’ne yeni öğretim elemanlarının hızlı bir şekilde atanması lazım. YÖK nezdinde hemen hemen her hafta bu konuda girişimlerimizi Sayın Rektörümüzle birlikte yapıyoruz. İnşallah o noktayı da aşacağız” diye konuştu.

Havaalanı hızlı tren, termal ve kültür turizmi, Tıp Fakültesi, DPÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi gibi yatırımlardan söz eden ve Dumlupınar Üniversitesi’nin Kütahya’nın gelişimindeki önemli rolüne dikkat çeken Kinay, Kütahya’nın önümüzdeki 5 yılda tanınamayacak hale geleceğini ifade etti.

Kinay, bazı heyetler, bakanlar geldiğinde Dumlupınar Üniversitesi’ne getirdiklerini, Üniversiteyi görenlerin çok etkilendiklerini, ne kadar güzel kampüs planlamışsınız dediklerini belirten Kinay, Kütahya esnafı açısından da ekonomik anlamda öğrencilerin son derecede önemli olduğunu, esnafın Üniversite öğrencisi Kütahya’dan ayrıldığında sıkıntı yaşadığını, öğrencilerin Kütahya’dan ayrılmasını istemediğini, öğrencilerle ilgilenilmesi gerektiğini, öğrencileri müşteri gözüyle değil, misafir gözüyle görülmesi ve sahip çıkılması gerektiğini anlattı.

 

“VAKIF ÜNİVERSİTESİNE DESTEK OLMALIYIZ”

Kinay, konuşmasında Kütahya Vakıf Üniversitesi konusuna da değinerek şunları söyledi: “Kütahya’da bir vakıf üniversitesi kurulması konusunda bir gayret var. Sayın Rektörümüzün bu yönde bir çabası oldu. Ona da bence kayıtsız destek olmak lazım. Plan bütçe komisyon üyesiyim. Şu ana kadar Vakıf Üniversite sayısı 100’ü buldu ve sırada bir dünya vakıf üniversitesi var. Artık Türkiye’de vakıf üniversiteleri devlet üniversitelerinden daha fazla ve hızla gelişiyor. Her ilde bir vakıf üniversitesi oluşmaya başladı. Dumlupınar Üniversitesi Vakfı güçlü bir vakıf. Bu Vakıf ayrıca iş dünyasının desteğiyle çok rahat ikinci bir üniversiteye dönüştürülebilir. Bu çabaları da kayıtsız bırakmamak lazım.”

 

DPÜ SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİ HALİNE GELECEK

Programda Yoncalı suyunun çok şifalı özelliği olduğunu ve Üniversite kampüsünün de bu havza da bulunduğunu kaydeden Kinay, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Güner Önce de ben sıcak suyu burada bulurum kampüsün içinde olması lazım diyor, o inançla sıcak suyu buluyor. Şu an Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde termal bir tesis var. Çok da güzel. Geçenlerde Sayın bakanımız Hayati Yazıcı ile Diyanet İşleri Başkanımız buradaydılar. Onlar da gördüler. Çok beğendiler. Dumlupınar Üniversitesi kampüsü içerisinde termal suyu bulunan her halde tek üniversite. Bilmiyorum başka üniversite var mı? Türkiye’de ilk olsa gerek.” şeklinde konuştu.

Kinay, Rektör Prof. Dr. Güner Önce’nin termal yatırımlara çok büyük önem verdiğini, 520 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yaptırdığını belirterek, yıl içinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi faaliyete geçtiğinde Dumlupınar Üniversitesi’nin sağlık turizminin merkezi haline geleceğini belirtti.

Programda, Çavdarhisar Aizanoi bölgesinin turizm açısından önemine, buradaki restorasyon çalışmalarının hızlandırılması için Dumlupınar Üniversitesi’nin çalışmalara dahil olmasının gerekliliğine değinen Kinay, “Dumlupınar Üniversitesi bunu başarabilecek niteliktedir. Nereden biliyorsunuz derseniz, Seyitömer’de çok büyük bir höyük kazısını Üniversitemiz gerçekleştirdi” dedi.

 

“DPÜ, ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYOR”

Üniversite- Sanayi işbirliğinin gelişmesinden de söz eden Kinay, “Sivil toplum örgütü olarak Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Esnaf Odalarının Dumlupınar Üniversitesinden daha çok yararlanmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu ilişkiler gelişirse bölgemize daha çok yatırımlar gelir" şeklinde konuştu.

Dumlupınar Üniversitesi’nin Tasarım Merkezi olarak güzel bir proje geliştirdiğini, bunun için Üniversiteye eski Tekel binasının tahsis edildiğini belirten Kinay, bu projenin tamamen girişimcilere, sanayicilere dönük Üniversitenin doğrudan verebileceği hizmetin adı olduğunu belirtti.

DPT’nin desteklediği Teknoloji Tasarım Merkezi projesi ile Üniversitenin çok stratejik ve can alıcı bir noktadan konuya girdiğini, ayrıca 1. OSB’de de Dumlupınar Üniversitesine teknopark için yer tahsis edildiğini hatırlatan Kinay, “Üniversitemiz sanayi ile iş dünyası ile iç içe gelişimini sürdürmede önemli adımlar atıyor. Bu gelişmede Sayın Rektörümüz Güner Önce’nin önemli katkıları var. Bizler de kendilerinin bu heyecanına ortak olmak şekliyle destek vermeye çalışıyoruz. Ondaki heyecana tabi ki kayıtsız kalmak mümkün değil. Bizler de siyasiler olarak destek oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ HASAN FEHMİ KİNAY:
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 17:08:01
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 19:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?