2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Kinay'dan merhametsiz suçlaması

AK PARTİ KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ HASAN FEHMİ KİNAY:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, geçmişte yıllarca merhametsiz bir iktidar anlayışının hüküm sürdüğünü belirterek, "Hiçbir zulüm, bağımsızlık mücadelesi vermiş bir milletin özgürlüklerini kısıtlamaktan daha acımasız ve çirkin olamaz. Milletimizin asli karakteri ve asıl büyüklüğü, kendisine özgürlük verildikçe ortaya çıkacaktır. Bugün muhalefet partilerinin özgürleşme çabamıza karşı örmeye çalıştıkları korku duvarları, bu milletin aydınlık geleceğine set çekmekten başka bir anlam taşımamaktadır" dedi.

Kinay, yaptığı basın açıklamasında, mezhep ve etkin temeli ne olursa olsun herkesin adam gibi yaşaması gerektiğini ifade ederek, "Türkiye’nin kaybedilen yıllarına baktığınızda, kendi vatandaşlarına merhametsiz bir iktidar anlayışının hüküm sürdüğünü görürsünüz. Hiçbir zulüm, bağımsızlık mücadelesi vermiş bir milletin özgürlüklerini kısıtlamaktan daha acımasız ve çirkin olamaz. Milletimizin asli karakteri ve asıl büyüklüğü, kendisine özgürlük verildikçe ortaya çıkacaktır. Bugün muhalefet partilerinin özgürleşme çabamıza karşı örmeye çalıştıkları korku duvarları, bu milletin aydınlık geleceğine set çekmekten başka bir anlam taşımamaktadır. Milletimizin korkuyla işi yoktur. İktidara getirdiği AK Parti’den beklediği, benliğini ifade edebilmektir. Kaynağını hangi mezhep ve etnik temelden alırsa alsın inancını ve kültürünü adam gibi yaşamaktır. Kısacası kayıtsız şartsız millet iradesinin tecelli etmesidir. Muhalefet cenahından estirilmeye çalışılan velvele rüzgarları, asırlık bir çınarın heybeti karşısında, ıslık kadar bile değer taşımamaktadır" diye konuştu.

Bir zamanlar mevcut muhalefetin de iktidarda olduğunu hatırlatan Milletvekili Kinay, "Asıl yıkım projesi, yıllardır Türkiye üzerinde oynanan oyunlarda aranmalıdır. Dış güçlerin şekillendirdiği Türkiye; -hazan rüzgarlarının savurduğu bir kuru yaprak misali- oradan oraya sürüklenirken, bugünün muhalefeti iş başındaydı. Bu beylerin devr-i iktidarında sadece Türk Lirasına güven kaybolmamış, milletimiz en çok kendine güvenini yitirmişti. Geçmişte çehresine şekil veren bahadırlık çizgileri, bu güvensizlikle yerini mahzun, itimatsız, renksiz bir simaya bırakmıştır. Çevresiyle kavgalı dış mimarisi, emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda şekillenirken, iç mimarisini bu zalim, bozguncu, hortumcu siyaset bezirganları şekillendiriyordu. Onlar halkından ve gerçeklerden kaçan, millet iradesine asla güvenmeyen, tepeden inmeci siyaset anlayışını, bu merhametsizliğin üzerine bina etmiştir. Gençlerin sokağa dökülmesine göz yuman ve sonrasında yüz binlerin cezaevlerinde çürümesine neden olanların, bu milletin bekası için söz söylemeye hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Milli Birlik Projesi'nin kardeşlik projesi olduğunu vurgulayan Hasan Fehmi Kinay, "Gençleri ideolojik kamplara bölen insafsız politikacılar, bugün darbecilerin goy goyculuğuna soyunmuşlardır. Yüce Divanı sizin bakanlarınız daha iyi bilir. Hamaset yaparak hortumcu, bozguncu, kifayetsiz partileri iktidara getiremezsiniz. Kavmiyetçilik milliyetçilik değildir. 72 milyon yurttaşımızın güvenini Türkiye’nin doğusuna sırtınızı dönerek kazanamazsınız. Milli Birlik Projesi, Türkiye’nin kardeşlik projesidir. 'Kardeşlik için elele verelim, Türkiye daha fazla acı çekmesin' diyen milyonların projesidir. Herkesi bu çabaya katkı vermeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 09:57:00
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 12:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?