4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Kira öder gibi manzaralı konut

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kütahya'da yaptırılacak olan bin 52 dairelik konutların ilk diliminin inşaatına başlandı. Kütahya merkeze 2 kilometre mesafedeki 7 Göller mevkiinde 2 ayrı inşaat firmasına verilen ve bin 52 dairelik projenin ilk etabı olan 332 dairelik binaların inşaatına başlandı.

İhaleyi kazanan İlci İnşaat A.Ş.'nin koordinatörü Muzaffer Şekerbulak, toplu konutların blok temellerinin atıldığını aşlandığını belirterek, "İhalesini kazandığımız 332 dairelik toplu konutların inşaatlarına başladık. Daireleri temel atıldığı tarihten itibaren 300 gün içinde teslim edeceğiz" dedi.

'Kira öder gibi ev sahibi olmak' isteyen Kütahyalılar da, inşaatların başlamasıyla birlikte 7 Göller mevkiine giderek incelemelerde bulunuyor. Vatandaşlar, toplu konutların yerini çok beğendiklerini belirterek, "Şehir merkezine 2 kilometre. Buradan neredeyse şehrin tamamı görünüyor. İnşaatların bir önce bitirilmesini ve insanların istifadesine sunulmasına istiyoruz" diye konuştu.

Toplam bin 52 dairelik toplu konutun 2. etap ihalesinin de yapıldığı, geri kalan 720 dairenin önümüzdeki günlerde inşa edilmeye başlayacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 14:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman Şallı IP: 85.98.82.xxx Tarih : 30.07.2005 22:01:11
Kutahya Belediye Başkani Sayın İca'yi tebrik etmel lazım.Kutahya'da mesken fiatları cok yuksek,Turkiye'nin hic bir yerinde bu kadar yuksek degil,dolaysiyle gelecekte Kutahya'da mesken fiatlari ister istemez dusecektir.Saygilarimla