30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Kış öncesi vatandaşlara haşere uyarısı

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte başta hamam böcekleri olmak üzere haşerelerin insanların bulunduğu alanları istila etmeye başladıklarını söyleyen Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli şekilde yaşamaları için bulundukları alanları ilaçlaması gerektiğini belirtti.

Haşerelerin bünyelelerinde çeşitli bakteriler bulundurduklarını ve bu yüzden insan sağlığı için önemli risk oluşturduklarını ifade eden Gencer, "Özellikle mutfak, banyo ve lavabo gibi alanları istila ettiklerinden dolayı bünyelerinde taşıdıkları bakterileri kolayca insanlara aktarmaktadırlar. Bu yüzden haşere ile mücadele son derece önem taşıyor" dedi.


Haşere ile mücadelenin birden fazla dairelerin bulunduğu alanlarda daha zorlaştığını ve vatandaşların bu durumda kendi imkanlarıyla mücadele etmelerinin neredeyse imkansız bir hal aldığını vurgulayan Bekir Gencer, "Hamam böceği bir gecede 3-4 kilometre yol alabilmektedir. Dolayısıyla bu böcekler sürekli daireden daireye dolaşabilmektedir. Onun için bütün daireler ilaçlanmalıdır. Özellikle gıda ürünleri satışı ve üretimi yapan yerlerde dikkat edilmelidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 16:28:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?