29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kısa dönem askerler yemin etti

Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan 323. kısa dönem bin 352 Mehmetçik, yemin ederek usta asker oldu.

Türkiye'nin dört bin yanından Kütahya'ya gelerek vatani görevlerine başlayan Mehmetçikler, bayrak ve silah üzerine el koyarak, vatanın bölünmez bütünlüğü için seve seve can vereceklerine dair yemin etti.

Törene, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler, Belediye Başkanı Mustafa İça Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, protokol mensupları ve 5 bine yakın Mehmetçik ailesi katıldı.

Mehmetçik ve ailelerine hitaben bir konuşma yapan Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, "30 yıllık askerlik ve komutanlık yaşantımın bana kazandırdığı öğretilerden birisi de kalıcı ve sağlam karakterin, vatan sevgisinin ailede verildiğidir. Onlara verdiğiniz sağlam karakter, cesur yürek ve vatan sevgisine, biz askeri eğitim ve disiplini ekledik. Onlar şimdi Türkiye Cumhuriyeti'ne daha güçlü hizmet edecek, Atatürk ilkelerine daha sıkı sarılacak birer Mehmetçik. Gururunuzu
paylaşmanın mutluluğu içerisinde sizleri kutluyor, bu vatan evlatlarını yetiştirdiğiniz için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Törenden sonra aileler, evlatlarını sarılıp hasret giderdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 13:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kim kim IP: 85.107.17.xxx Tarih : 18.10.2008 02:10:11

Bi ben sarılıp hasret gideremedim.Umarım herşeye rağmen herşey yolundadır.Allaha emanet...