2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Kısa dönem mehmetçikler yemin etti

Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan 325. kısa dönem 2 bin 663 Mehmetçik, yemin ederek usta asker oldu.


Türkiye'nin dört bin yanından Kütahya'ya gelerek vatani görevlerine başlayan Mehmetçikler, bayrak ve silah üzerine el koyarak, vatanın bölünmez bütünlüğü için seve seve can vereceklerine dair yemin etti.

Törene, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, protokol mensupları ve 5 bine yakın Mehmetçik ailesi katıldı.

Törende konuşan Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, “Karşınızda bulunan bu gençler bir ay süresince yanyana, omuz omuza kış şartlarında eğitimlerini beraber yaptılar, deneyimlerini, bilgilerini paylaştılar. Eşsiz vatanın çeşitli bölgelerinden, değişik kültürlerinden gelen bu gençler, kutsal asker ocağının potasında birleşerek, çelikleştiler. Paylaşacak ne kadar ortak konuları olduğunu gördüler ve az önce bir eli şanlı Türk Bayrağında diğer eli arkadaşının omuzunda yeminlerini ettiler. Edilen yeminin anlamı, askerin mesleğine yürekten bağlanışıdır.

Teminatı şeref, bedeli gerektiğinde vatan uğruna ölmektir. Kültürümüzde askerlik çok kutsaldır. Vatana hizmettir, şehitlerimizin, gazilerimizin miras bıraktığı vatanı canı pahasına korumaktır. Türk milletinin bağrından çıkan, onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri, daima Türk milletinin hizmetinde ve kalbindedir. Işığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun ilkeleri, gücümüz Türk gençliğini oluşturan kahraman Mehmetçiklerdir” dedi.


Asker aileleri de hitap eden Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, “Kalıcı ve sağlam karakter, vatan sevgisi, ailede verilir. Bu gençlere verdiğiniz sağlam karakter, cesur yürek ve vatan sevgisine, bu kutsal ocakta disiplin ve askeri eğitim eklendi. Onlar, şimdi Türkiye Cumhuriyeti'ne daha güçlü hizmet edecek, Atatürk ilkelerine daha sıkı sarılacak birer Mehmetçik. Zaman, sizlere bu gururu yaşatan evlatlarınızla övünme zamanıdır. Bu vatan evlatlarını yetiştirdiğiniz için sizlere saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Mehmetçiklere karşıda; değerli Mehmetçikler, bu kutsal ocağa, askerlik görevini ifa etmek için, gururla, koşa koşa geldiniz, verilen eğitimleri başarı ile bitirdiniz, aldığınız eğitim, sizlere verilecek görevi başarmanız için planlandı. Şimdi artık birer kahraman Türk askerisiniz, aynı bu topraklarda destan yazan Mustafa Kemal’in askerleri gibi. Onlar görevlerini yaptılar, bu kutsal vatanı bıraktılar. Şimdi nöbet sırası sizlerde. Göreviniz, gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının canları pahasına kurdukları Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmaktır. Ettiğiniz yeminin gereği olarak, yurdumuzu çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmada sizlere düşen görevleri harfiyen yerine getireceksiniz" diye konuştu.
Törenden sonra aileler, evlatlarını sarılıp hasret giderdi

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 14:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?