22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Kitap kurtları ödüllendirildi

KİTAP KURTLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

“Kütüphaneler Haftası’’ nedeniyle kent merkezinde en çok kitap okuyan üç üye, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi tarafından ödüllendirildi.

Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından 1964 yılında başlatılan ve 1982 yılından bu yana da Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile işbirliği halinde kutlanan “Kütüphane Haftası” nedeniyle Vahit Paşa İl Halk Kütüphanesi ve Çocuk Kütüphanesinde üye olarak en çok kitap okuyan ilk üç kişiye Kütahya Valisi Kenan Çiftçi tarafından kitap hediye edildi.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, ilimiz Vahid Paşa İl Halk Kütüphanesinden 203 adet kitap okuyan Atay Tavşanlıoğlu, Çocuk Kütüphanesinden 86 kitap okuyan Linyit İlköğretim Okulu 2-B sınıfı öğrencisi Mert Keskin ve Vahid Paşa İl Halk Kütüphanesinden 67 kitap okuyan Anadolu Kız Meslek Lisesi 10-D öğrencisi Nazik Yeşil’e ilk üçe girdikleri için hediye kitap ve altın verdi.

Kitap okumanın hakikaten önemli olduğunu insanın beynini, ufkunu, bütün düşüncelerini değiştirdiğini ve insana bakış açıları kazandırdığını ifade eden Vali Çiftçi, "Diyelim ki ben bir kitap yazdım. Bu benim bakış açım, benim etrafımın, ailemin, yaşadığım çevrenin bakış açısı. Siz bunu okuyorsunuz ve benim bilgilerimi alıyorsunuz. Yüz tane kitap okuduğunuzda yüz adamın çevresiyle beraber bakış açısını öğreniyorsunuz. Dolayısıyla siz 101 kişi yapıyorsunuz. O yüzden hakikaten önemli ve ben kitap okumayı önemsiyorum. Yani Dünyadaki ilim adamlarına baktığımızda hepsinin arkasında kitap okumak ve çok çalışmak var. Atatürk’e baktığınızda, onunda arkasında Kitap okumak var. Atatürk savaşta eşek sırtında 5 bin kitap taşıyor ve fırsat buldukça okuyor. Yani okudukça gelişiyorsunuz. Bilgiye hakim olan her şeye hakim olur. O yüzden bilgiyi de nereden elde edeceğiz kitaplardan. Ben siz çok okuyan kitap kurtlarını tebrik ediyorum. İnşallah siz kendi çağınıza örnek olursunuz hatta bizlere de örnek olursunuz, bizde biraz fazladan kitap okur ve insanlara da bunların yorumunu yaparız. Çok okuyan aynı zamanda yazarmış. Siz okuduklarınızı küçük notlarla da olsa yazın. “Kötü işlerle olgunluk ve olgunlaşma olmaz. Güzel işlerle olgunluk ve olgunlaşma olur” Güzel işlerden biriside kitap okumaktır. Kitap okudukça olgunlaşmaya erersiniz. Beyniniz, fikriniz, düşünceleriniz, ahlakınız, edebiniz yani her şeyinizle. Kitap okumak İnsan olmanın bir unsurudur. Biz neden moderniz diyoruz, Kitap okudukça, bilgilerimiz arttıkça. Neden insanlarla iyi ilişkiler kuruyoruz diyoruz, kitap okudukça insanları algıladıkça ve anladıkça. Aslında biz kitap okudukça birbirimizi daha iyi anlarız."

Kitap okuyanlara vesile olan Kültür Müdürlüğünü ve Kütüphane Müdürlüğünü tebrik ettiğini belirten Vali Çiftçi, “İnşallah daha da çok kitap okuyan olur. Zaten Kültür şehri olan Kütahya’da Germiyanoğlu Dönemlerinde olduğu gibi şairler, edipler, yazarlar, müzisyenler, ressamlar, çinicilerimiz daha bol çıkar ve Dünya’da örnek alınan bir il haline gelir” diye konuştu.

KİTAP KURTLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
KİTAP KURTLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
KİTAP KURTLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 18:21:02
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 18:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?