2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

KİYD'te Çankaya güven tazeledi

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) Genel Merkezi'nin 47. Olağan Genel Kurul toplantısı Vali Şükrü Kocatepe’nin katılımıyla yapıldı.

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği Genel Merkezinin 47. Olağan Genel Kurul Toplantısı Vali Şükrü Kocatepe’nin katılımıyla yapıldı. Tek Liste halinde Kongreye giden Genel Başkan Süleyman Çankaya tekrar güven tazeledi. Yapılan kongrede bir konuşma yapan Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği'nin kendisiyle yaşıt bir dernek olduğunu ve ilk olarak 20’li yaşlarda Üniversite öğrenciliği sırasında Ankara’da öğrenci yurdu vesilesiyle derneğin sıcaklığını ve gölgesini hissetmiş biri olduğunu ifade etti.

Vali Kocatepe, “Derneğin hizmetlerinin gerçekten ulvi ve kalıcı boyutta olduğunu hepimiz biliyoruz. İnsan yetiştirmek kadar güzel bir şey yok. Kütahya’dan yetişenler derneğinin de bu konuda çok güzel destek ve hizmetleri oluyor. Tabi sadece Kütahya’dan yetişenlere destek verme değil, Kütahya’nın yetişmesi içinde gerekli olan bilgi birikimi ve proje üretimini de gerçekleştiren bir dernek. Biz Valilik olarak Belediyemiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve Meslek odalarımızla Kütahya için yapılacak olan gerekli hizmetleri üretmeye çalışıyoruz” dedi.

Vali Kocatepe, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kütahya İlinden Yetişenler Derneği olarak ayın belirli bir gününde bir araya gelelim. İlin Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Meslek Odaları Temsilcileri olarak Kütahya için neler yapılması gerekiyor, yaptığımız çalışmalarda eksikler nelerdir, ileriye yönelik ne tür projeler üretilebilir, bu konuda müşahede de bulunalım. Bunları düşündük ama bugüne kadar bunu gerçekleştiremedik. Kütahya İlinden Yetişenler Derneği bu konuda da ev sahipliği yapabilir diye düşünüyorum. Bu konuda ev sahipliği gerçekleştirilebilinirse, sanıyorum bu konu daha da sahiplenilen bir hale geldiği için kalıcı olur. Bizim içinde ışık tutan bir konum oluşturmuş oluruz. Biz eğitim konusunda bütün gücümüzle geçmişteki eksikleri tamamlamaya, gelecekteki yatırımlarımızı yapmaya çalışıyoruz ve tüm gücümüzü kullanıyoruz. Devletim imkanları, Özel İdare hatta Çinigar imkanlarıyla da eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Her konuda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama bizimde eksik kaldığımız konular ebette vardır. Birlik beraberliği sürdürme açısından da böyle oluşumların gerekli olduğuna ben inanıyorum."

Kongrede derneğe maddi ve manevi katkıda bulunanlara plaket takdim edilirken kongre sonunda Yönetim Kurulu Başkanlığına Süleyman Çankaya, Başkan vekilliğine Mehmet Emlek, üyeliklere Sabit Özpaçacı, Kasım Kural, A.İlhami Özatağ, Hesna Göker, Mehmet Çetin, Mehmet Tekin, Ömer Alhan, Denetleme Kurulu'na Vahit Okumuşer, Hamiyet Özkalay, Vedat Dizman, Sabri Ceylan, Seyfettin Öter, Sıtkı Demir, Haysiyet Kurulu'na Hüsnü Süyün, Adil Özkan ve Salih Erdoğmuş seçildi.

Kongreye Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa İça, 22. Dönem Kütahya Milletvekili Alaettin Güven, KİYD Ankara, İstanbul, İzmir ve Manisa şubeleri ile Kütahya’da bulunan üyeler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 12:47:45
Güncelleme :12 Mayıs 2009 Salı 12:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halit Ceylan IP: 85.101.239.xxx Tarih : 24.05.2009 00:13:20

hizmet süresi yarım asrı aşan, kamu yararına hâdim bir sivil toplum kuruluşunun 47. genel kurulundan, sadace sayın Vali Bey'in konuşmasının neredeyse tamamını yayınlayıp, diğer konuşmacıların adından bile bahsetmemek, yayıncılık ve gazetecelik ilkeleriyle ne kadar bağdaşıp, basın ahlâkına ne kadar uygun olduğunu yüksek takdirlerinize ve vicdanlarınınza havalediyorum .Saygılarımla Halit