29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kız Öğrenci Yurdunda yangın tatbikatı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Kredi Yurtlar Kurumu Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu Müdürlüğü ile Belediye İtfaiye Teşkilatı ortaklaşa yangın söndürme tatbikatı yaptı. 

Yurtta kalan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu (GMYO) kız öğrencilerine yaptırılan tatbikatta olası bir yangına karşı nasıl davranılacağı, binanın nasıl tahliye edilmesi gerektiği, kaçış yolları, öğrencilerin hareket tarzlarının nasıl olması gerektiği ve yangın söndürme cihazları hakkında teknik konular anlatıldı. Verilen bilgilerin ardından yurt önünde deneme amaçlı olarak yakılan ateş üzerinde yangın söndürme cihazlarının kullanımı ve itfaiye ekipleri ile ortaklaşa çalışma şekilleri uygulamalı olarak gösterildi. 

Yangın söndürme cihazları ile ateşi söndürme denemesi yapan öğrenciler verilen bilgiler ışığında başarılı bir tatbikat sergilediler. 

Gediz Belediye İtfaiye Müdürü Hasan Hüseyin Özyiğit, “Öğrencilerimizin yangınla mücadele ve kurtarmada yeteneklerinin geliştirilmesi için yaptığımız bu tatbikatla kayıpların en aza indirilmesini amaçlıyoruz. Okul ve yurtlarda bu tür müşterek tatbikatlara belli aralıklarla devam edeceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 12:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?