7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Kız öğrencilere destek

Gediz İlçesi’nde, eğitime kazandırılan kız öğrencilere beklenenin üzerinde destek geldi.
Türkiye genelinde başlatılan "Haydi Kızlar Okula" kampanyasının bir benzeri olan ve Gediz Kaymakamlığı’nca sürdürülen, "Haydi Kızlar Liseye" kampanyası, 45 kız öğrenciye eğitimin kapılarını araladı.

Okula başlayan fakir kız öğrencilere eğitim gönüllülerinden büyük destek geldi. Kaymakamlık öncülüğünde muhtarlar aracılığı ile tespit edilen orta okul ve liseye devam edememiş yardıma muhtaç kız öğrencilerin önce eğitimlerinin devamı sağlandı, daha sonra yardım ve destek kampanyası başlatıldı.

Gediz Kaymakamlığı tarafından "Bir Yıldız Parlat" adı altında başlatılan destek kampanyasına Atatürkçü Düşünce Derneği, 14 belde belediyesi, iş çevresinden 15 kişi ve kurum, eğitim camiasından öğretmenler, müdürler ve bazı okullar katıldı. Kaymakam Ali Nazım Balcıoğlu, toplumda eğitimin şart olduğunu, eğitimde kız-erkek ayırımı yapılmaması gerektiğini vurguladı. Balıcıoğlu, kızların eğitimine karşı çıkanların, doktor, hemşire, öğretmen polis gibi çeşitli meslek dallarında bayan görevliler aradıklarını söyledi.

Kampanya çerçevesinde kıyafet ve okul ihtiyaçları karşılanan öğrencilerin Akbank Gediz Şubesi’nde açılan hesaplarına 40’ar milyon lira para yatırıldı ve kendilerine bankamatik kartları ile çeşitli kitap dağıtıldı.

gediz
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 13:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?