2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Kızılcaköy Türkmenleri bu kitapta

MADEN MÜHENDİSİ SERDAR ATABAY'IN

Kütahya Manyezit İşletmeleri A.Ş.'de maden mühendisi olarak çalışan Serdar Atabay, 'Keçi Kalesi'nin Bağrında Bir Türkmen Oymağı' isimli araştırma kitabının yoğun bir ilgi gördüğünü söyledi.

Atabay, kitabın ikinci baskısının da yıl başından itibaren okuyucularıyla buluşacağını belirterek, "21'inci yüzyıl küreselleşme teorileri ve pratiklerinin asrı olarak gündeme gelmiş, her olay ve olguya bu cepheden bakılmaya başlanmıştır. Yeni emperyalizm ya da sömürgecilik düzeni diyebileceğimiz küreselleşme, tek tip ve tüketen insan tipi yaratma çabasıyla orijinal yapılara, toplumların kendilerine has davranış biçimlerine, giyim, kuşam, eğlence gibi folklorik ögelerine de şekil vermeye başlamıştır. Bu nedenle yok olmaya yüz tutmuş, kıyıda köşede kalmış, sayıca az insanların devam ettirdiği, ancak bir o kadar da orijinal kültür unsurları yeni teknik araç ve gereçlerin dayatmaları ile karşı karşıya kalarak yaşam savaşına girmiştir. Hazırlayıp sunduğum bu kitapla sadece folklorik araştırma yapmayıp, tarih, edebiyat ve etnografyayı bir araya getirmeye çalıştım. Kitabımın birinci baskısı yoğun bir ilgi gördü. Kitabıma yoğun ilgi gösteren herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Serdar Atabay, kitabında Ahi Evran'ın yanı sıra bu bölgeden yetişen Aşık Paşa, Hacı Bektaş Veli, Ahmed Gülşehri, Muharrem ve Neşet Ertaş, Çekiç Ali, Şemsi Yastıman gibi önemli kişilerin biyografilerine kitabında yer verdiğini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 10:32:05
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 15:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?