3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Kızlar penaltıda erkeklere taş çıkarttı

Kütahya'da her yıl düzenlenen geleneksel olarak ''Asım Alkış Minikler Penaltı Yarışması'na, bu yıl kız ve erkekler olmak üzere tolpam 840 sporcunun katıldığı bildirildi.

Asım Alkış Stadı'nda bu yıl 7.'ncisi gerçekleştirilen 'Minikler Penaltı Yarışması'na 1997, 1998, 1999 ve 2000 yıllarında doğmuş kız ve erkek sporcular katıldı. Aileleri ile birlikte gelen minik sporcular birbirlerine penaltı atarak ilk 4 arasına girmek için yarışırken, kaybeden bazı sporcular gözyaşlarına hakim olmadı. Sporcuları teselli etmek yine ailelerine düştü. Penaltı yarışmalarının gözdesi haline gelen kızlar ise eklere taş çıkarttı. Attıkları penaltılar ve kurtardıkları vuruşlar ile alkış toplayan kızlar adeta “Futbolu bizde çok iyi oynarız” mesajı verdiler.

Penaltı yarışmasında dereceye giren sporculara ise her yaş grubunda birinciye 100 lira, ikinciye 75 lira, üçüncüye 50 lira ve dördüncüye de 25 lira para ödülü verilecek. Penaltı yarışmaları ile ilgili olarak bilgiler veren Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Cengiz amaçlarının çocuklara sporu sevdirmek olduğunu bundan sonraki yıllarda da etkinliklerinin devam edeceğini söyledi

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 17:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?