29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

KOBİ'lere sıfır faizli kredi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, ihracatçı KOBİ'lere sıfır faizli kredi verileceğini söyledi.


İHA muhabirine konuşan Kinay, üst limiti 100 bin dolar olarak belirlenen krediden faydalanmak isteyenlerin 15 Eylül 2008 tarihinden itibaren müracaatlarını yapabileceklerini bildirdi. Kinay,"KOSGEB, kaynaklarını KOBİ'ler için seferber etmiş durumda. İstihdam kredisi faiz desteği uygulaması ile bugüne kadar 25 bin kişiye istihdam sağlandı. 20 Ağustos 2008 tarihinde başlatılan programla, ilk defa imalatçı esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi desteği verildi. Uygulamaya konulacak ihracatçı KOBİ'lere sıfır faizli destek kredisi programından ise bu defa ihracat taahhüdü veren KOBİ'lerimiz yararlanacak" dedi.


250 kişiden az çalışan istihdam eden, yıllık net satış hasılatı yada mali bilançosu 25 milyon YTL'yi aşmayan, imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren, KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı ihracat taahhüt eden KOBİ'lerin yararlanabileceğini anlatan Milletvekili Kinay, "Kredi faiz desteğinden yararlanacak ihracatçı KOBİ'lerimizin tamamı 100 bin dolar üst limitten kredi kullanırsa, ülke genelinde 6 bin 500 işletme yararlanabilecektir. 100 bin doların altında limitle kredi kullanması durumunda yararlanacak işletme sayısı artacaktır. Bu programdan yararlanmak isteyen ihracatçı KOBİ'lerimiz, 15 Eylül 2008 Pazartesi günü mesai saati başlangıcı itibarıyla Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank ve Türk Ekonomi Bankası'na başvurabilecek. Başvurular direkt olarak bankalara yapılacak. KOSGEB, yapılan başvuruları belirlenen kriterlere göre değerlendirecek. Teminat sıkıntısı yaşayabilecek olan ihracatçı KOBİ'ler, Kredi Garanti Fonu'na (KGF) başvurabilecek" diye konuştu.

Kinay, İhracat Kredisi Faiz Desteği ile Türkiye'nin ihracatına destek olurken, ihracatçı KOBİ'lere de can suyu sağlanmış olacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 16:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?