3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Konuralp Lisesi TÜBİTAK finalinde

Özel Konuralp Lisesi'nin, TÜBİTAK'ın Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ortaöğretim öğrencileriarası araştırma projeleri bölge yarışmasında, Kimya dalında birincilik, Yer Bilimleri alanında da ikincilik alması sevinçle karşılandı.

Bu yıl 29.su düzenlenen proje yarışmasında, okul olarak on iki projeyle katıldıklarını ifade eden Okul Müdürü Enver Kartal, bu projelerden ikisi sergilenmek üzere çağrıldı.

Bölgemizde düzenlenen yarışmada Bursa, Kütahya, Afyon, Bilecik, Eskişehir ve Balıkesir illerinden toplam 139 proje arasından 38 proje sergilenmiş olup, bunlardan 8 tanesinin finale kaldığını söyledi.

Kimya dalında; Kimya öğretmeni Ali Kocaağa'nın danışmalığında Ahmet Balaban ve Bünyamin Aygece’nin hazırladıkları proje birincilik, Yer Bilimleri dalında; Fizik Öğretmeni Mehmet Kalaycı’nın danışmanlığında Hakan Enes Ermiş ve Ahmet Demircoğlu'nun hazırladıkları proje ikincilik alarak büyük bir başarı kazandıklarını ve bu anlamlı ödülü Kütahya’ya kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Projelerin genç beyinlerin yetişmesindeki öneme vurgu yapan Kartal, Kütahya’da bir ilki daha başardıklarını söyledi. Okul olarak, proje ve olimpiyat takımı hazırlıklarına devam edildiğini, Tübitak olimpiyatlarına üç dalda takım halinde hazırlandıklarını, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerin gayret ve büyük fedakârlıklar içinde çalıştıklarını söyledi. Öğretmen ve öğrencilerimizi bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz, dedi. Konuralp Lisesi olimpiyat takımları olarak 2 yıldır Tübitak Olimpiyatlarına hazırlandıklarını ve ilk aşamasından ümitli olduklarını ifade etti.

Okul olarak da, 9 Mayısta ilköğretim 8.sınıf öğrencileri arasında 2. Komatya Matematik Yarışmasını yapacaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?