8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Köpekler 4 koyunu parçaladı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde bir hayvan barınağına giren başıboş köpek sürüsü koyunlara saldırarak 4 koyunu telef etti.

İlçe merkezi Hasanlar yol ayırımında Ali Özkan'a (48)'e ait koyun barınağına ikindi vakti giren başıboş köpek sürüsü içerde bulunan 4 koyuna saldırarak parçaladı.

Olay Ali Özkan'ın yeğeni Mehmet Özkan'ın aynı mevkide bulunan besihaneye gitmesiyle ortaya çıktı. Özkan, " Hemen yakınımızdaki amcamın hayvan barınağından köpek sesleri gelmesi üzerine o yöne doğru gittiğimde 4–5 köpeğin kaçtıklarını gördüm. Barınağın içine girdiğimde ise 4 koyun kanlar içerisinde bir kısmı parçalanmış halde yerde yatıyordu. Köpekler çevresi tahtadan yapılan barınağa tahtalarını parçalayarak içeriye girerek koyunları parçalamışlar" dedi.

İlçe halkı ise, "İlçemizde her geçen gün çoğalan başıboş köpekler bugüne kadar birçok kişinin hindi ve tavuğunu parçaladılar. İlçe merkezi ve mahalle araları başıboş köpeklerle dolu. Çocuklarımız korkudan sokağa çıkamaz hale geldi. Hayvan barınaklarına kadar girebilen aç köpeklerin insanlara da saldırmayacağı ne malum. Belediyenin başıboş köpeklere acilen bir çözüm bulması gerekiyor" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2012 Salı 18:39:53
Güncelleme :21 Şubat 2012 Salı 18:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?