3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Köy sokaklarına kilitli parke

KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ŞÜKRÜ NAZLI:

Kütahya’da alt yapısı tamamlanan köylerin meydan ve sokaklarına kilitli parke taşı döşendiği bildirildi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve Kütahya Vali Yardımcısı Metin Selçuk ve İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, İl Genel Meclisi üyeleri Remzi Günay ve Musa Yılmaz ile birlikte İller Bankası katkılarıyla kilitli parke taşı döşenen merkeze bağlı Darıca ve Eynegazi köylerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Köy ziyaretleri ve yapılan çalışmalar hakkında bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, Köylere Hizmet Götürme Birliği, KÖYDES ve İl Özel İdaresi'nin özellikle 2004’ten bu yana yaptığı çalışmalar, geliştirilen projelerle köylerin yol, su, kanalizasyon ve meydan düzenlemelerinde büyük mesafeler alındığını ve sona yaklaşıldığını belirterek, önümüzdeki yıllarda yarım kalan çalışmaları da bitireceklerini ifade etti.

Alt yapısı tamamlanan köylerin modern bir görünümü kavcuştuğunu ifade eden Nazlı, şöyle konuştu: “Bugün, 512 köyümüzden yolu, suyu olmayan yok. Köylerimizde Bundan 6 yıl önce yüzde 20 olan kanalizasyon şebekesi ve fosseptik oranı bugün yüzde 91,2’lere ulaşmıştır. Artık altyapısını tamamladığımız köylerimizde meydan ve çevre düzenleme çalışmalarını yapıyor yine meydan ve sokakları kilitli parke taşları ile kaplıyoruz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız düğün salonları, çocukları için çocuk oyun alanları talep ediyor. Böylece köylerimiz modern bir görünüme kavuşurken buralarda yaşayan insanlarımızda yazın tozundan, kışın çamurundan kurtuluyor. Son 6 yılda Köylerimize 932 bin 500 metrekare kilitli parke taşı döşedik. Altyapısı tamamlanan köylerimizde de üst yapıları ile birlikte modern ve kaliteli yaşam alanları oluşturulurken sulama projeleri ile buralarda yaşayan insanımızın kaliteli ürün yetiştirmesini ve dolayısıyla gelir düzeylerini arttırmayı amaçlıyoruz."

KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ŞÜKRÜ NAZLI:
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 12:54:05
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 13:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kalender IP: 188.46.239.xxx Tarih : 1.01.2010 12:23:21

sayin sükrü baskan ben sizi gecenlerde bu siteden rahatsiz etmistim ama nedense haber alamadim sulama göleti ile ilgili tam 13 yil oldu bas vuralı daha ne kadar bekleyecegiz inanin bekleye bekleye agac olduk belki bu sulama göleti sayesinde 100 bin hektar topraklar sulanacak hemde kücükte olsa elektirik üretimi ici kücük santralde kurulabilir bizden söylemesi secim olmaya bir daha gecti zaman daraliyor unutmayi simav tavsanlidan sonra baska ilcelerde de insan yasiyor lütfen hz ömer gibi adaletli davranmaya calisalim en azindan o kadar olamasakta