3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Köylere 136 milyon TL’lik yatırım

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, iktidarları döneminde yüzlerce dev projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Yaz dönemi çalışma programı çerçevesinde, merkeza bağlı Muhatboğazı ve Büyüksaka köylerine yapılan ziyaretlere AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, İl Genel Meclisi üyeleri Remzi Günay ve Seyit Ömer Durmuş katıldı.

AK Parti iktidarları döneminde yüzlerce projenin hayata geçirildiğini belirten Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, “Bizler birbirimizi daha yakından tanıdıkça ve anladıkça birbirimizi daha çok seveceğiz, sorunlarımızı daha kolay halledeceğiz. Son 7 yılda geriye dönüp baktığımızda iktidarımızın eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma kadar yüzlerce projeyi hayata geçirdiğini görüyoruz” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı da, KÖYDES projesi ile Türkiye genelinde olduğu gibi Kütahya'da da hizmet götürülmedik köy kalmadığını ifade ederek, "Yerel hizmetlerde geride bıraktığımız son 5 yılda İl Genel Meclisimiz birçok önemli yatırımlara ve hizmetlere imza atmıştır. Bu süreçte gerek İl Özel İdare bütçesi ve gerek merkezi bütçe imkanları ve KÖYDES projemiz ile ilimize yaklaşık 136 milyon TL’lik yatırım yapılmıştır. Geride bıraktığımız 5 yıllık süreçte 1821 km köy yolu asfaltlandı. 251 ünite içme suyu ve yenilemesi gerçekleştirildi. 429 köyümüzün kanalizasyonu, 179 köyümüzün fosseptik sorunu halledildi. Köylerimize bu süreçte 820 bin metrekare kilit taşı döşendi. Yine 2009 yılında sadece merkez köylerimize 81 bin metrekare kilit taşı verdik. 34 Sulama tesisi 12 Gölet tamamlanarak hizmete sunuldu. Eğitim ve Sağlık alanındaki çalışmalarımızda devam etti. Bizler vatandaşlarımızın sorunlarını oturduğumuz yerden fildişi kulelerden izlemiyoruz. Bizzat ayağına giderek yerinde tespit ve takip ediyor, bütçe imkânlarını en verimli şekilde kullanarak hızla sorunları çözüyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 15:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?