2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Köylere hizmet toplantısı yapıldı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Olağan Genel Kurulu, Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.
 

21 köy muhtarı ve 2 İl Genel Meclisi üyesinin katıldığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gelir-gider hesapları ibra edildi.
Toplantıda konuşan Emet Kaymakamı ve Hisarcık Kaymakam Vekili Mehmet Fatih Geyim, “İlçemizde 29 Mart Mahalli İdareler seçimleri huzur ve sükun içerisinde cereyan etmiştir. Bu seçimin öncelikle memleketimize, milletimize, ailemize, hepimize ve sizlere hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Bu dönemde İl Genel meclisi üyelerimiz ve bazı muhtarlarımız değişti. Onlara hayırlı olsun diyorum. Görevlerini devam ettiren muhtarlarımıza da muvaffakiyetler diliyorum. Birlikte sizlerden güzel hizmetler bekliyoruz. Allah mahcup etmesin. Göreviniz ateşten gömlektir. Memleketin ihtiyaçları sonsuz, imkanlar sınırlıdır. Sınırsız imkanlarla sonsuz arzular gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Zaman zaman kaynak sorunlarıyla karşılacaksınız.

Bu arada sen ben kavgası köylerimizde daha fazladır. Son Mahalli İdareler seçimlerinde üzücü hadiseler olmuştur. Hatta Kütahya Altıntaş köyünde muhtarlık seçimlerinde bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu bizim halkımızın iptidai yönüdür. Normal şartlarda demokrasinin güzelliği herkesin medeni cesaret göstererek aday olabilmesi, hizmet noktasında kendisini namzet görebilmesidir. Buna herkesin saygı duyması lazım. Sonuç itibarıyla bu işlerin alışılagelmiş bir centilmenlik çerçevesi içinde geçmesi gerekiyor. Ama zaman zaman bakıyoruz ki çok ciddi acılarla karşı karşıya kalınabilir.

Bu birazda cahiliyetin göstergesi. Seçimlerin fitne fücur değil hizmet noktasında oluşması lazım. Bu yüzden köylerimizde senlik benlik kavgasını kaldırmalıyız. Köylerimizde muhtarlarımız hiçbir şekilde geriye bakmadan, şu beni desteklemiş, şu desteklememiş demeden, herkese eşit muamele etmelidir. Kaybedenler belki hayal kırıklığına uğradıkları için ferri bazı yanlış davranışlarda bulunup yanlış adımlar atıyor olabilirler. Ama bize Mevlana’nın tavrı yaraşır. Fitne fücur varsa bunu yok etme noktasında sorumlu olacağız. Öfkeyle kalkan asla olmayacağız. İntikam duygularının esiri olmayacağız“ dedi.


Kaymakam Geyim, “2004 ve 2009 yılları KÖYDES ve BELDES projeleri çerçevesinde hayli hareketli geçti. Köylere yapılan hizmetler çok etkin hale getirildi. Bu proje sayesinde köylere götürülen hizmetlerin bir kaynağı olmuş oldu. Bu arada İl Genel meclisi üyeleri Köylere Hizmet Götürme Birliğinin daimi üyesi haline getirilerek Özel idare ile ilişkiler daha rahat sağlanır hale geldi. Şimdi biz projelerimizi hazırlayıp İl Özel İdaresine sunuyoruz. İl Özel İdaresi de imkanları ölçüsünde Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne kaynak aktarıyor" şeklinde konuştu.
Daha sonra Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne seçilecek olan iki köy muhtarı için gizli oyla seçim yapıldı. Seçimler sonunda Alınören köyü muhtarı İsmail Erkan ve Saklar köyü muhtarı Ali Tunç Köylere Hizmet Götürme Birliği yöneticiliğine seçildiler.
 

İha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 11:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?