2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Köylere hizmet toplantısı yapıldı

Tavşanlı'da, Köylere Hizmet Götürme Birliği olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Öğretmenevindeki toplantıda, 1804 kilometre kare alanı ve yaklaşık 100 bin nüfusu ile Kütahya'nın en büyük ilçesi olan Tavşanlı'da önceki yıllarda yerleşim birimlerinin fazla ve dağınık olması nedeniyle hizmetlerin ulaştırılmasında sıkıntılar yaşandığını ifade ederek ancak, 2005 yılı itibariyle oluşturulan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin kurulmasıyla bu sıkıntıların giderildiğini anlattı.


2004-2008 yılları arasında özellikle yol, içme suyu ve kanalizasyon konularında önemli çalışmalar yapıldığına işaret eden İlhan, bunda Birlik Encümeni, İl Genel Meclisi üyeleri ve köy muhtarlarının uyumunun büyük payı olduğunu anlattı.
Yerel seçimlerden sonra seçilen İl Genel Meclisi üyeleri ile ilçeye bağlı köy muhtarları muhtarları bu toplantıda ilk kez biraraya gelerek tanışma fırsat buldu.

İl Genel Meclisi üyeleri adına konuşan Ramazan Aydemir, “Geçmişte İl Genel Meclisi üyeliği ve muhtarlık mühürleri başkalarının elindeydi. Bugün bizim elimizde. Bir daha ki seçimlerde başkalarının elinde olabilir. Amaç her zaman ilçeye en iyi hizmeti yapmak olmalıdır. Önümüzdeki 5 yıl hepimize hayırlı olsun” dedi.


Daha sonra yapılan seçimde, İl Genel Meclisi üyeleri Ali Uysal ve Alaaddin Kaçan, Yağmurlu Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Çağlar, Kavaklı Köyü Muhtarı Mehmet Çelik, Birlik Encümeni üyeliklerine getirildi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?