30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Köylünün refah düzeyi arttı

Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, yürütülen KÖYDES Projesi çalışmalarıyla köylülerin refah düzeyinin arttığını ve köyden kente olan göçün önemli ölçüde azaltıldığını bildirdi. İlhan, KÖYDES projeleri kapsamında ilçeye 2008 yılında yol için 284 bin 365 YTL, içme suyu için 182 bin YTL olmak üzere top-lamda 466 bin 365 YTL ödenek aktarıldığını söyledi.

KÖYDES'in köylerin alt yapılarını destekleme projesi olduğunu anlatan İlhan, bu projenin AK Parti Hükümeti döneminde başlatıldığına işaret etti.

Yol yardımlarını anlatan İlhan, "Yol yardımları kapsamında Demirbilek-Karakaya-Bbozbelen arası, 11 kilometre, Eğriöz-Gazelyakup arası 7,5 kilometre ve Göbel-Çardaklı arası 2,5 kilometre olmak üzere toplamda 21 kilometrelik. yol yapıldı" dedi.

İçme suyu projeleri çerçevesinde ise 2008 yılında 7 proje için 182 bin YTL ödenek ayrıldığını anımsatan İlhan, Dudaş ve Çobanlar köyüne isale hattı, Gazelyakup köyüne su deposu ile Üyücek, Opanözü, Altınova ve Çınarcık köylerine de sondaj yapıldığını belirtti. Kaymakam İlhan, ayrıca ödeneklere ilave olarak da Çıkrıcak köyüne isale hattı ve Boz-belen köyüne sondaj yaptırılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İlhan, Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İl Özel İdaresi'nin ortak çalışmaları hakkında da bilgiler vererek, "Köy yardımları için ilçemizin 93 köyüne ayrılan 900 bin YTL ödenek ile Birlik bütçesinden ihtiyacı tespit edilen 21 adet köy muhtarlığına ihtiyaçlarını karşılamaları için 35 bin 715 YTL yardım yapılmıştır. Köy yardımlarının ana maddesi olan parke alımları için yapılan ihale ile köylerimize parke taşları alınarak gönderilmiştir" diye konuştu.

Tavşanlı'daki ilköğretim okullarının onarımında kullanılmak üzere 101 bin YTL'lik ödenek çıktığını vurgulayan İlhan, yapılan ihaleler sonucunda onarımı yaptırılan okullardan kalan para ile ayrıca Balıköy İlköğretim Okulu bahçesine 4 bin 430 YTL'lik parke taşı alındığını ifade etti. 2008 yılında köy yerleşik alan tespiti çalışmalarının da yapıldığını belirten İlhan, bu çalışmaların toplamda 13 bin 074 YTL'lik ödenekle gerçekleştirildiğini anlattı. İlhan sözlerini şöyle tamamladı:

"KÖYDES için faaliyetlerde ulaşılması istenilen köy ve köylünün yaşam standartını üst düzeye çıkarılması amacına büyük bir oranda ulaşılmış, yol, içme suyu, kanalizasyon konularında son 3 yılda başarılı çalışmalar yapılmıştır. Şehirlerde gördüğümüz sosyal yaşam artık köylerimizde de görülmüştür. Köylerin alt yapı sorunları ortadan kalkmıştır.”

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 14:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?