8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Kredi kartı dolandırıcıları tutuklandı

Kütahya'da bir bankanın '15 dakika kredi kartı' kampanyasını kullanarak 10 kişiyi dolandırdığı öne sürülen 2 kişi yakalandı.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri özel bir bankanın başlattığı 15 dakikada kredi kartı kampanyasını kullanarak çok sayıda kişiye kart başvurusu yaptırarak dolandırdıkları ihbarı üzerine araştırma başlattı. Polis ekipleri yaptıkları çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştirenlerin Ahmet C. ve Ali T. ile bir süre önce başka bir suçtan dolayı tutuklanarak cezaevine konulan Serdar A. ve Selçuk T. olduklarını belirledi.

Ekipler Ahmet C. ve Ali T. 'iy gözaltına aldı. Yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelilerin15 dakikada kredi kartı kampanyasını fırsat bilip kurbanlarını kart başvurusuna ikna ettikten sonra bankadaki işlemler sırasında cep telefonu olarak kendi numaralarını, iş yeri olarak ta daha önceden numarasını belirledikleri herhangi bir resmi kurum binasının içinde bulunan ankesörlü telefonun numarasını verdikleri öğrenildi.

Bankadaki işlemler sırasında şüphelilerden biri telefon numarasını verdikleri kurum binasında bankadan gelecek telefonu bekleyerek işlemleri teyit ettirdiği ve toplamda bin lira limitli kredi kartının onayı alındığında ise şüpheliler işlemler sırasında verdikleri cep telefonu numarası sayesinde internetten işlem yaparak mağdur kişinin kredi kartındaki parayı kendi hesaplarına aktardığı öne sürüldü.

 

...
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2012 Perşembe 18:37:36
Güncelleme :2 Şubat 2012 Perşembe 18:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?