3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

KTSO: Bunları vatandaşlıktan çıkarın

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, Mersin’de bayrağa hakaret eden kişilerin vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi.

Nafi Güral yaptığı açıklamada, çirkin saldırıya toplumun büyük tepki gösterdiğini belirterek, "Bayrağımıza saldıran kişinin kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti yazmasaydı belki bu kadar üzülmezdik. Demek ki bu kişiler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Ben diyorum ki, ülkenin bayrağına saldıran, hakaret eden kişiler vatandaşlıktan çıkarılmalı. Bunun için acilen kanun hazırlanması lazım. Benim öz değerlerime saldıran kişiler bizim vatandaşımız değildir. Ekranlarda nefretle gördüğümüz kişiler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu için askere gidecek. Ben nasıl olur da o kişilerle vatan müdafaasında cepheye giderim. Cephede beni vurur. Bu sebeple bu tür adamların toplumdan temizlenmesi, atılması lazım. Bunun hiç bir kabul edilir tarafı yoktur. Bundan sonra bu tür olayların tekrarlanmaması için caydırıcı tedbirler alınmalı. Keşke kendini bilmez bu kişilerin kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazmasaydı. Bu soysuzlar, bizimle beraber aynı hakka sahip. Devletin okulunda okuyup, sağlık hizmetlerinden yararlanıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 23:01:55
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 12:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halit Özcan IP: 85.96.176.xxx Tarih : 5.04.2005 13:38:52
Sn N .GÜRAL Kütahya nın aydın seçkin şahsiyetlerinin önde gelenlerindendir unutulma noktasında ki Kütahya yı ayağa kaldırmıştır. BAYRAK olayında ve her konuda destekliyorum .saygılar