2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Küçük İsmail engel tanımıyor

Doğuştan ayakları ve el parmakları olmayan ilköğretim 5. sınıf öğrencisinin azmi görenleri hayrete düşürüyor.

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Koyunoba köyünde oturan Kerkeser ailesinin parmakları ve ayakları doğuştan olmayan ikinci çocuğu İsmail Kerkeser, derslerindeki başarısının yanı sıra, bilgisayar da kullanıyor.

Geçimini çiftçilik yaparak sağlayan ailesinin yardımıyla hayatla barışık olan Güney İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencisi İsmail Kerkeser, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını herkese ispatlıyor.

"Herkes gibi koşup yürümek ve top oynamak isterdim fakat parmaklarım ve ayaklarım olmadığı için bunları yapamıyorum. Ellerimin üzerinde yürümeye çalışıyorum. Ancak hayatımda zorluklar olsa bile hedefime mutlaka ulaşacağım" diyen İsmail Kerkeser, okuyup bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyledi.

Parmakları olmasa bile kalem ve silgiyi rahatlıkla kullanabilen minik İsmail, bilgisayar kullanmayı çok seviyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kendisine hediye ettiği akülü araba sayesinde okuluna gidebildiğini anlatan Kerkeser, zaman zaman arızalanan akülü aracının artık değişme zamanının geldiğini belirtti.

Ailenin en küçüğü İsmail'in engelleri aşmasını bilen bir yapıya sahip olduğunu söyleyen babası Mehmet Kerkeser, derslerinde başarılı olan İsmail'i okutmak için elinden geleni yapacağını bildirdi. İsmail'in taşımalı eğitim sayesinde 5 kilometre mesafedeki okuluna akülü aracıyla gidip geldiğini ifade eden baba Mehmet Kerkeser, İsmail'in okuldaki ihtiyaçlarını karşılamasında öğretmen ve arkadaşlarının yardımcı olduğunu bildirdi.

İsmail'in engeline alıştığını kaydeden baba Mehmet Kerkeser, "Kendisi engeline alıştı. Derslerine çok iyi çalışıyor ve hedefine ulaşmak için büyük bir çaba sarf ediyor. Bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. En küçük evladımın bu durumda olması gerçekten çok zor. Zorlukları aşması kolay değil. İnşallah hedefine ulaşır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 17:00:56
Güncelleme :1 Haziran 2009 Pazartesi 17:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?