8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Kül barajında can pazarı

Kütahya'da hurda toplarken kül barajının çökmesi sonucu göçük altında kalan şahıs, ekiplerin uzun süren çalışması sonucu kurtarıldı.

52 yaşındaki Mehmet Aksöz, eşi ve çocuklarıyla birlikte İnköy Mahallesi yakınında azot fabrikasına ait kül barajından hurda toplarken bir anda göçük meydana geldi. Jandama, itfaiye ve 112 Acil Servisi ekipleri, göçükle birlikte göğsüne kadar kadar atık çini çamuru altında kalan Öksüz için seferber oldu. Ekipler, her an çökma tehlikesiyle karşı karşı olan atık barajında titiz bir çalışma yürüttü. Bu arada, Aksöz'ün eşi Fadime Aksöz ve çocukları da çalışmaları gözyaşları içinde izledi.

Yaklaşık 40 dakika süren çalışma sonucu sıkıştığı yerden çamuru elleriyle kazan ekipler tarafından çıkarılan Aksöz, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mehmet Aksöz'ün eşi Fadime Aksöz, "Eşimle atık barajından hurda toplamak için buraya gelmiştik. Bir anda göçük oldu ve eşim tonlarca ağırlığındaki atık çini çamurunun altında kaldı. Ben durumu yetkilileri bildirerek eşimin kurtarılmasını istedim. Ekipler sıra sürede olay yerine gelerek kocamı kurtardı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Öte yandan azot fabrikasına ait atık barajına herhangi bir malzeme atılmasının yasak olduğu belirtilirken, jandarma olayla alakalı soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2012 Çarşamba 15:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?