3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Kurbanda oyuna gelmeyin

TAVŞANLI GARNİZON KOMUTANI VE EMNİYET MÜDÜRÜ UYARDI:

Tavşanlı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mahmut Yürüksoy ve Emniyet Müdürü Murat Erdal, kurban bayramının yaklaşması dolayısıyla yaşanabilecek bazı dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı mahalle ve köy muhtarlarını uyardı.

Yüzbaşı Yürüksoy, bayram öncesi kurban fiyatlarının yüksek olmasının hırsız ve dolandırıcıların iştahını kabarttığını söyleyerek, görünürde yasal gibi görünen ama işlerinin sadece dolandırıcılık olan şirketlerin bulunduğunu kaydetti.

Bu kişilerin vatandaşlardan hayvanlarını alarak onlara senet düzenlediklerini daha sonrasında da şirketi battı göstererek hayvanların paralarını ödemediklerini anlattı.

Muhtarlardan bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı halkı bilinçlendirmelerini isteyen Garnizon Komutanı Mahmut Yürüksoy, "Emeğinize yazık olmasın lütfen dikkatli olun" dedi.

Şimdiye kadar Kütahya kent merkezinde 15 hayvanın çalındığını ifade duyuran Yürüksoy bu olayların ilçede yaşanmamasını temenni etti.

Emniyet Müdürü Murat Erdal ise köylerden ilçe merkezine hayvan getiren vatandaşların menşei şahadetnamesini mutlaka yanlarında bulundurmalarını isteyerek, "Aksi takdirde bizim denetimlerimiz sırasında üzücü olaylarla karsılaşıyoruz. Menşei şahadetnamesi olmayanlar cezai işlem yapılıyor" uyarısında bulundu.

TAVŞANLI GARNİZON KOMUTANI VE EMNİYET MÜDÜRÜ UYARDI:
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 12:02:03
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 15:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?