2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Kurbanlıklar elde kaldı

KURBANLIKLAR ELDE KALDI

İç Ege’nin en hareketli Hayvan Pazarı’nın kurulduğu Kütahya’nın Simav İiçesinde hareketli başlayan ve oldukça yüksek tutulan fiyatlar yüzünden üretici satamadığı kurbanlıklarını bugün pazara yeniden getirdi.

Ancak besiciler vatandaşın alım gücünün düşük olması sebebiyle istedikleri satışı yine gerçekleştiremedi. Kurban Bayramında bekledikleri satışı yapamadıklarını dile getiren Simavlı besiciler fiyatların yüksek olmasından dolayı kurbanlıkların büyük bölümünün ellerinde kaldığından dert yandı.

Kasaplarda etin kilosunun 25 TL civarında olduğunu ifade eden Simavlı besiciler canlı ağırlığı 50 kilo gelen bir hayvana 600 TL fiyat istemelerine rağmen alıcıların en fazla 500 TL dolayında fiyat verdiklerini vurguladı. Bu fiyatlardan hayvan satmaları durumunda zarar edeceklerini ifade eden Simavlı besiciler ne yapacaklarını şaşırdıklarını vurguladı.

Birkaç hafta daha ellerinde kalan hayvanlarını Simav’da haftanın Salı günleri kurulan Hayvan Pazarına getirip satışa sunmayı planladıklarının altını çizen besiciler hayvanların ellerinde kalması halinde kasapların eline düşmekten başka çareleri kalmayacaklarını kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 12:30:04
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 12:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?