29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Kurbanlıklara denetim

Kütahya'da, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvanları denetimden geçirdi. Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, vatandaşların sağlıklı ve güvenli kurbanlık hayvan alıp, kurban vecibelerini yerine getirebilmeleri amacıyla çeşitli önlemler alındığını belirtti.


5 kişiden oluşan ekip, hayvan pazarında satışa sunulan tüm hayvanları denetimden geçirip, hayvanlara ait evrakları inceledi. Ekipler, hayvanların sağlık raporu, menşe-i şahadetnamesi ve aşılarını kontrol etti.


Yapılan dentimlerde herhangi bir şüpheli hayvan görülmediğini belirten Bekir Gencer, pazardaki hayvanların Kurban Bayramı'na kadar sürekli olarak denetim ve gözetim altında tutulacağını kaydetti. Gencer, "Kurban Bayramı öncesi Tarım İl Müdürlüğü olarak hayvan pazarında denetim yapıyoruz. Diğer illerden gelen hayvanların veteriner sevk raporu olup olmadığı, il içerisinde ise menşe-i şahadetnamesi olup olmadığına bakıyoruz. Eğer bunlar varsa pasaportlarını da inceliyoruz. Bilindiği gibi son günlerde hormon kullanımına ait bazı olaylar yaşandı. Bu nedenle bu konunun üzerinde de duruyoruz. Kütahya'daki hayvan pazarında böyle bir olayla karşılaşmadık" dedi.


Gencer, binlerce kurbanlık hayvanın, kontrolden geçirildiğini ve tüm hayvanların kesime uygun olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 10:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?