30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Kurmay öğrenclier bor madeninde

Hava Harp Akademisi Komutanlığı Kurmay öğrencileri, Kütahya'nın Emet ilçesindeki Eti Bor İşletmesi ve maden sahalarında incelemelerde bulundu

Kurmay Kültür Programı çerçevesinde ilçeye gelen Hava Harp Akademisi Komutanı Tuğgeneral Sinan Şanlı ve Akademiden bir grup öğrenci,çağın en stratejik madenlerinden bor ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde gördü. İşletme brifing salonunda Emet Bor İşletme Müdürü Emin Türk ve Teknik Müdür Mehmet Savaş tarafından öğrencilere, Emet Bor İşletmesi çalışma yapısı ve teşkilatı,işletme tanıtımı, bor madeni ve kullanım alanları, dünya ve Türkiye’deki rezerv durumu, bor işletmelerinin geleceğe yönelik vizyonu hakkında brifing verildi. Daha sonra yetkililer, öğrencilerin bor madeniyle ilgili sorularını da yanıtladılar.


Emin Türk, Tuğgeneral Şanlı'ya bor madeninden bir örnek ve plaket hediye etti. Tuğgeneral Sinan Şanlı da Türk'e bir uçak modeli verdi.

Daha sonra aralarında Pakistan, Bangladeş, Kore ve İngiliz uyrukluların da bulunduğu 115 kurmay subay adayı öğrenciye, bor maden sahası ve Borik Asit Fabrikası gezdirildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?