3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Kursiyerlere sertifikaları verildi

Halil İbrahim Yılmaz El Sanatları Merkezi Meslek Edindirme Kursları'nda 8 ayrı dalda kurs gören 72 kursiyer, törenle sertifikalarını aldılar.

Belediye Başkanı Mustafa İça, Vali Aydın Güçlü, İl Jandarma Alay Komutanı M. Tarık Hatipoğlu, AKP İl Başkanı Şükrü Nazlı, Yerel Günden 21 İl Teşkilatı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çinikop Genel Müdürlüğü, Belediye Başkan Yardımcısı ve Kestaş Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Özturan, diğer daire müdürleri ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleştirilen sertifika töreninde, Türkiye Radyo ve Televizyonu da çekim yaptı.

Kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Mustafa İça, Vali Aydın Güçlü, Jandarma Alay Komutanlığı M. Tarık Hatipoğlu ve diğer daire müdürleri tarafından verildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa İça "Sosyal yardımlaşma sadece yiyecek, yakacak vermek değildir. İnsanlarımıza meslek kazandırmak da çok önemli" dedi. İça, engelli vatandaşlarımıza da meslek edindirmeye çalıştıklarını söyledi.

"Ambalaj, taş mozaik döşeme, cam mozaik döşeme, süs bitkileri yetiştirme, kültür mantarı yetiştiriciliği, ahşap oymacılık ve gümüş işlemeciliği" kurslarına müracaatların devam ettiğini dile getiren İça, "Bu kursları bitiren kursiyerler Kütahya'da iş sahibi olacaklar" dedi.

Kursiyerlere sertifikalarını veren İça, daha sonra Vali Aydın Güçlü ile birlikte Halil İbrahim Yılmaz El Sanatları Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 11:16:02
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 20:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?